"Обиделись": РосЗМІ здійняли бунт - Пентагон не привітав Путіна з Днем перемоги

Назвали це ледь не зневагою до путінської "імперії".

Ілюстрація: ЖЖ

Російські ЗМІ широко розтиражували інформацію про те, що офіційний представник Пентагону Пітер Кук в понеділок, 9 травня, в ході традиційного брифінгу не вважав за потрібне згадати про День перемоги. Про це повідомили ряд російських ЗМІ, в тому числі РІА Новини і Лента.ру, повідомляють Патріоти України.

Кук в ході брифінгу жодного разу не згадав про дату, поки йому не нагадали про це самі журналісти. "Сьогодні відбувається багато подій в нашій країні і це [річниця] вислизнуло з мого списку. Але я бачив, що в світі були святкування", - сказав він, не ставши, разом з тим, вітати кого-небудь зі святом.

Російські ЗМІ подали новину під заголовком "У Пентагоні не пам'ятатають про 71-ту річницю перемоги над Німеччиною", "В Пентагоні забули про День Перемоги".

Нагадаємо, що в США, Великобританії та більшості країн Західної Європи завершення Другої світової війни відзначається 8 травня - в день капітуляції Німеччини - і називається Днем Перемоги в Європі. У Росії і країнах колишнього Радянського Союзу День перемоги святкується 9 травня.

"Чисткам" бути? Розвідка Великобританії дізналася про допит у Росії ще одного заступника Шойгу

середа, 1 травень 2024, 15:30

За даними британської розвідки, російська ФСБ допитала першого заступника міністра оборони РФ Руслана Цалікова у справі про корупцію в міністерстві, передають Патріоти України. Деталі: Як зазначено, до розслідування справи заступника міністра оборони Р...

Третій номер в ієрархії Міноборони РФ: ФСБ допитала ще одного заступника Шойгу, - британська розвідка

середа, 1 травень 2024, 13:54

ФСБ допитала першого заступника міністра оборони Росії Руслана Цалікова у справі про корупцію в міністерстві - це фактично "третій номер" в ієрархії Міноборони РФ після Шойгу. Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у мережі X (Twitter)...