"Одним снарядом - двох одразу не стане": Лукашенко пожартував про відсутність Путіна на фіналі навчань "Захід-2017"

Очікувалося, що президенти Білорусі та Росії разом проінспектують хід навчань, як це було в попередні роки. Однак Путін побував на полігоні "Лужский" в Ленінградській області 18 вересня.

Олександр Лукашенко на навчаннях "Захід-2017". Фото:day.kyiv

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що заздалегідь домовився з президентом Росії Володимиром Путіним про окрему участь у навчаннях "Захід-2017". Про це Лукашенко заявив журналістам у середу, після того як проінспектував хід навчань, передають Патріоти України з посиланням на TUT.BY.

"Спочатку ми планували, що будемо разом в Борисові. Але потім вирішили, що Путін на півночі в Ленінградській області, а я в центрі. Я радий, що мені довірили основний майданчик навчань", – заявив президент.

"Якщо снаряд в одне місце – двох одразу не стане", – пожартував Лукашенко. Президент Білорусі заявив, що ті цілі, які ставилися перед навчаннями, досягнуті.

"Ми всі завдання повністю реалізували. Ми відпрацьовували дії не тільки збройних сил нашої армії, яка постійно дислокується в Білорусі, але й систему територіальної оборони Союзної держави. У Росії відпрацьовували наші задуми, там працювали наші збройні сили і наша техніка, озброєння, яке не може застосовуватися у нас", – сказав він.

Президент підкреслив, що учасники "показали здатність збройних сил Білорусі та Росії з оборони союзу і інтересів наших держав".

"Це дійсно була демонстрація наших можливостей. Без цього не можна... Все було на високому рівні. І ці навчання не носили показушний характер. Це були абсолютно практичні дії. Такі, які будуть, якщо, не дай бог, почнеться війна", – заявив Лукашенко.

Відзначається, що президент в останній день навчань "Захід-2017" побував на полігоні "Борисовський".

Очікувалося, що президенти Білорусі та Росії разом проінспектують хід навчань, як це було в попередні роки. Однак Володимир Путін побував на полігоні "Лужский" в Ленінградській області 18 вересня.

В Білорусь же повинен був приїхати міністр оборони Росії Сергій Шойгу, про це заявляли в оборонних відомствах двох країн, проте з невідомих причин глава Міноборони РФ проігнорував відвідування полігону "Борисовський", – зазначає видання.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...