Один танковий кидок до Петербургу: В Естонії побудували гігантську базу для підрозділів сил НАТО

Потужності розраховані на кратне збільшення числа військовослужбовців з інших держав Альянсу.

В Эстонии построили гигантскую базу для размещения сил НАТО

У найменшій балтійській республіці події приділяють велике значення, зазначають Патріоти України.

«Комплекс (на військовій базі НАТО в Тапа - ред.) Урочисто відкриє міністр оборони Юрі Луйк разом з представником Сил оборони Естонії і представником союзників. До комплексу входять 20 будівель та споруд, в тому числі три казарми, їдальня, навчальні приміщення і допоміжні будівлі. Площа комплексу складе 38 000 квадратних метрів », - йдеться в повідомленні.

Нові казарми побудовані виходячи з сучасних вимог і з урахуванням потреб сучасних солдатів. У кожній казармі - 300 спальних місць та 30 робочих місць. В одній з казарм знаходяться побутові та навчальні приміщення, а також кімнати для зберігання спорядження та його обслуговування.

Їдальня розташовується на площі 5500 квадратних метрів і є однією з найбільших в країнах Балтії. Вона здатна нагодувати в день 3200 чоловік.

Вартість робіт склала 43 млн євро. На базі в Тапа базуються, крім військовослужбовців Першої піхотної бригади Сил оборони Естонії, також бойова батальйонна група НАТО у складі 1200 осіб. До її складу входять солдати і офіцери з Великобританії і Франції.

Росіяни прорвалися й контролюють частину Очеретиного, - речник ОСУВ "Хортиця"

субота, 27 квітень 2024, 20:46

Речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин увечері в суботу, 27 квітня 2024 року, підтвердив утрату контролю над "частиною" селища Очеретине Покровського району Донецької області. З такою заявою він виступив в етері телеканалу "Ми - Україна", передають Патріо...

Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначена Офісом президента людина, - депутатка Європарламенту фон Крамон

субота, 27 квітень 2024, 20:05

Депутатка Європарламенту Віола фон Крамон висловила стурбованість розподіленням повноважень в українському парламенті, заявивши, що насправді Верховною Радою керує не Стефанчук, а призначений Офісом президента Штучний. Про це вона заявила в інтерв'ю "І...