Офіційно: Прем'єр-міністр розповів, чого вимагає від України МВФ

Підняття пенсійного віку неминуче, але лише як спосіб стабілізувати пенсійну систему і дати можливість людям через 10 років отримувати гідні пенсії.

Володимир Гройсман. Фото: Новое время.

Міжнародний валютний фонд не ставить перед Україною нездійсненних вимог, єдине, чого вони вимагають, - реформи та оптимізація заради розвитку. Про це заявив прем`єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі "ТСН", передають Патріоти України.

"Хочу сказати, що безвідповідальні політики постійно українців лякають. Що ж говорить Міжнародний валютний фонд? А МВФ говорить про те, що популістична політика минулих років, десятиріч, призвела до того, що у Пенсійному фонді немає грошей", - сказав Гройсман.

Коментуючи розмови про можливість підвищення пенсійного віку для українців, прем'єр нагадав, що таке рішення неможливо ухвалити без Верховної Ради.

"У нас немає самоцілі підняти пенсійний вік, а є мета зробити систему, яка була б сталою, яка б через 10 років дала б можливість людям отримати гідні пенсії", - додав він.

Нагадаємо, Україна отримала $1 млрд кредитного траншу МВФ. Підніше ЗМІ стало відомо, яка ціна траншу МВФ для України.

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...