Офіційний Будапешт вимагає демілітаризації "столиці" угорського Закарпаття

Рішучий протест глави угорського МЗС виглядає зухвалим та нахабним, зважаючи на те, що Берегово і Закарпатська область - це територія України, і лише українці мають право вирішувати, як діяти на своїй землі.

Петер Сійярто. Фото:UA-Reporter.com

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто висловив невдоволення планами Міноборони України відновити військову частину в Берегово. Про це повідомляє Hirado.hu, інформують Патріоти України.

Сійярто, за його словами, турбує, що українська армія має намір розмістити батальйон чисельністю близько 800 осіб в місті з найвищою часткою угорців серед населення.

Він додав, що пояснення Міноборони України про те, що цей крок необхідний через погрози територіальній цілісності країни, ще більше турбує.

"Це означає, що вони вважають угорську національну спільноту загрозою Києву, що є обурливим, і саме тому Угорщина категорично відкидає це", - сказав Сійярто.

Слід зазначити, що плани щодо відновлення військової частини у Берегові дійсно обговорюються.

9 лютого відбулося засідання Берегівської міської ради, де обговорювали розміщення на території колишньої військової частини окремого батальйону 128-ї Закарпатської гірсько-піхотної бригади, яка нині базується в Мукачеві, а також в Ужгороді та Виноградові.

Так виглядає територія колишньої військової частини в Берегово

На засіданні був присутній виконуючий обов’язки командувача військ оперативного командування "Захід" Сухопутних військ ЗСУ генерал-майор Олег Мікац, який відзначив, що в разі позитивного рішення відновити або збудувати відповідні нові об’єкти для перебування батальйону на території військової частини реально до кінця 2019 року.

Оце так поворот! Союзники Путіна таємно поставляють Україні боєприпаси, - WSJ.

вівторок, 19 березень 2024, 9:01

Чехія використовує контакти часів холодної війни, щоб отримати такі необхідні Україні боєприпаси. В умовах, коли допомога США в постачанні зброї заблокована, виробництво боєприпасів на Заході повільно зростає, а запаси Києва скорочуються, Прага закупов...

Заява людини чиї слова, доведено, на вагу золота: "Незабаром європейські компанії вироблятимуть необхідну для України кількість боєприпасів", - президент Чехії Павел

вівторок, 19 березень 2024, 8:38

Європейські компанії незабаром будуть спроможні виробляти необхідну кількість боєприпасів, як для себе, так і для України. Про це заявив президент Чехії Петр Павел, інформує Радіо Свобода. "Виробництво необхідної кількості снарядів потребує часу. Це ви...