"Окупований Крим треба повертати, а не продавати": Логвинський про заяву Хакамади щодо Криму

Політик впевнений, що жодної контрибуції не вистачить аби компенсувати збитки анексії.

Окупований Крим треба повертати, а не продавати, приймаючи від РФ контрибуцію. Купити можна лише "продані" речі, а півострів виявився "відібраним розбійницьком шляхом". Про це заявив депутат від "Народного фронту", віце-президент Європейської народної партії в Парламентській асамблеї Ради Європи Георгій Логвинський, повідомляють Патріоти України.

Так нардеп прокоментував заяву російського політика Ірини Хакамади, яка запропонувала "купити" в України анексований Крим.

“Давайте разделим вопрос на две составляющие. Первое: в праве предусмотрено, что когда нельзя вернуть объект в натуральном виде, тогда может быть компенсация. Другой вопрос: мы разве что-то продавали? У нас что-то украли, что-то, что не поменяло свой статус и это надо вернуть в том объеме и в том виде, в котором оно было отобрано у нас разбойным путем. Но вместе с этим наша страна с нападением на Крым получила огромные убытки: имущество, которое уже сейчас не подлежит возврату, те недра, которые использует сегодня оккупант – это все потребует компенсации со стороны России за экономическую дестабилизацию Украины. И это все России придется возместить”, – підкреслив Логвинський.

Раніше в інтерв'ю “Новой газете” російський політик Ірина Хакамада заявила, що вважає дії Росії щодо Криму анексією та запропонувала "купити" в України півострів, виплативши відповідну контрибуцію.

"Багато в чому Путін прискорив велику кількість тих подій, яким він намагався запобігти", - Блінкен

вівторок, 30 квітень 2024, 11:59

Росія переорієнтувала економіку на воєнні рейки, але це не принесе їй довгострокового успіху. Про це держсекретар США Ентоні Блінкен сказав на спеціальній зустрічі Всесвітнього економічного форуму "Глобальна співпраця, зростання та енергія для розвитку...

"Попри зв'язки з Кремлем": Червоний Хрест відмовився призупиняти членство російського відділення

вівторок, 30 квітень 2024, 11:28

Міжнародний рух Червоного Хреста вирішив не призупиняти членство російського Червоного Хреста, попри потенційні порушення правил нейтралітету. Про це повідомляє The Gardian із посиланням на розслідування міжнародних ЗМІ, передають Патріоти України. За...