Олександр Турчинов продемонстрував, як модернізувалися Збройні сили України за останні три роки (відео)

Оборонний бюджет за 2014-2017 роки зріс майже у 10 разів.

Українська ракета "Вільха". Фото: glavnoe.ua.

Секретар РНБО Олександр Турчинов оприлюднив ролик, в якому показано модернізацію сектору безпеки і оборони України протягом 2014-2017 років, передають Патріоти України.

У відео йдеться, що оборонний бюджет за три роки зріс майже в 10 разів. Крім того, за цей період підвищено бойовий потенціал військових підрозділів: безпілотних авіаційних комплексів, засобів контрбатарейної боротьби, засобів зв'язку розвідувальної техніки та радіоелектронної боротьби.

Також було розроблено та вироблено принципово нове озброєння, зокрема, наземні радіолокатори ближньої дії; міномети калібрів 120 мм і 82 мм; автоматизовані комплекси розвідки; автоматичні гранати; протитанкові комплекси. А повітряні сили ЗСУ отримали: модернізовані літаки МіГ-29, Су-27, Су-25М, Л-39; вертольоти Мі-8, Мі-24; радіолокаційну техніку та засоби зв'язку.

Крім того, було розроблено ракетно-реактивне озброєння.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...