Омелян знову накинувся на Балчуна: Профільний міністр звинуватив керівника "Укрзалізниці" в спекуляції

Міністр вважає, що "Укрзалізниця" повинна показати за час роботи нової команди, в чому полягала її ефективність, де збільшилась прибутковість, зменшились операційні витрати, у тому числі, і за рахунок корупції.

Володимир Омелян. Фото: УНІАН.

Заяви глави "Укрзалізниці" Войцеха Балчуна про підвищення тарифів на вантажні перевезення носять спекулятивний характер. Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян, повідомляють Патріоти України з посиланням на УНІАН.

"Тут є багато різних думок. Моя думка, і її поділяє радник прем'єр-міністра пан Міклош, який теж говорив, що на цьому етапі підвищення залізничних тарифів є досить спекулятивною річчю", - сказав міністр.

На думку Омеляна, перш ніж анонсувати підвищення тарифів, команда Балчуна повинна продемонструвати ефективну роботу, чого в міністерстві поки не спостерігають.

"У міністерстві ми будемо розглядати питання фінансового плану "Укрзалізниці" на 2017 рік, де буде, відповідно, підніматися і питання тарифів, оскільки підняття тарифів формує значну дохідну частину для "Укрзалізниці". Я залишаюся при своїй думці, що "Укрзалізниця" повинна показати за сім місяців роботи нової команди, в чому полягала ефективність, де ми збільшили прибутковість, зменшили операційні витрати, у тому числі, за рахунок корупції. Поки що такої відповіді я не отримав", - резюмував міністр.

Напередодні керівник "Укрзалізниці" Войцех Балчун заявив, що ціни на квитки для проїзду в залізничному транспорті в 2017 році неминуче зростуть.

"Укрзалізниця" планує підвищити тарифи на пасажирські перевезення в 2017 році на 35%. Підвищувати пропонується у два етапи: в першому і четвертому кварталах на 16%. Також з січня 2017 року на 10% зросте вартість проїзду у вагонах 1-го і 2-го класів поїздів Інтерсіті+.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...