Ось чому Гризлов вискочив, мов ошпарений: Окупанти мусять скасувати всі фейкові структури - Кучма

Під час засідання тристоронньої контактної групи Кучма особливо звернув увагу на необхідність розблокування процесу звільнення людей, а також допуску експертів Міжнародного комітету Червоного Хреста в ОРДЛО.

Ілюстрація:Lastnews.com.uaУкраїна ставить питання скасування фейкових квазідержавних структур, які були створені в ОРДЛО з 2014 року. Про це сьогодні було заявлено на зустрічі тристоронньої контактної групи в Мінську, передають Патріоти України з посиланням на допис прес-секретаря представника України Леоніда Кучми Дарки Оліфер у себе в Facebook.

За її словами, обговорювався блок питань з безпеки, оскільки це - точка відліку для всього мінського процесу.

"Припинення вогню і стійкий мир - невід'ємна умова для просування вперед у вирішенні гуманітарних, політичних і економічних питань. Особлива роль повинна бути відведена ОБСЄ. На непідконтрольну Україні частину українсько-російського кордону повинна вийти озброєна місія ОБСЄ", - зазначила Оліфер.

Вона нагадала, що забезпечення моніторингу та верифікації ОБСЄ за російсько-українським кордоном передбачено протоколом від 5 вересня 2014 року, однак цей пункт досі не реалізований.

"Крім того, на сьогоднішньому засіданні тристоронньої контактної групи глава СММ ОБСЄ Ертугрул Апакан повідомив про те, що місія також не має доступу до місць розведення сил і засобів", - додала Оліфер.

Вона сказала, що проведення виборів на території, яка не контролюється українською владою, де присутні 40-тисячне угруповання іноземних військ і величезна кількість озброєнь, не представляється можливим.

"Окремо 26 жовтня 2016 року координатор від ОБСЄ в підгрупі з гуманітарних питань Тоні Фріш перебуває з робочою поїздкою на непідконтрольній Україні частині Донбасу, де запланована його зустріч з українськими заручниками. З цієї причини гуманітарна підгрупа сьогодні не збиралася", - підкреслила Оліфер.

Оліфер уточнила, що під час засідання тристоронньої контактної групи Кучма особливо звернув увагу на необхідність розблокування процесу звільнення людей, а також допуску експертів Міжнародного комітету Червоного Хреста в ОРДЛО, тим більше, що блок гуманітарних питань був важливою складовою зустрічі лідерів країн нормандської четвірки в Берліні.

В порушення цих домовленостей представники МКЧХ сьогодні не були допущені до заручників в ОРДЛО.

"Україна розглядає весь комплекс мінських угод як єдиний пакет документів. Протокол від 5 вересня і Меморандум від 19 вересня 2014 року, а також комплекс заходів від 12 лютого 2015 року є однаково важливими за значимістю. Дана позиція України була зафіксована на зустрічі лідерів країн нормандської четвірки в Берліні. Ми вимагаємо від усіх підписантів виконання взятих на себе зобов'язань", - сказала Оліфер.

Оліфер наголосила, що відповідно до лінії розмежування від 19 вересня 2014 року Дебальцеве має перебувати під контролем України, але було захоплено представниками ОРДЛО всупереч мінськиім домовленостям.

Як повідомляє ТАСС, повпред РФ в контактній групі Борис Гризлов сказав, що після створення зон безпеки в Донбасі в ці райони може бути введена поліцейська місія ОБСЄ з табельною зброєю.

"В даний час йде процес розведення сторін в раніше узгоджених точках, - сказав він після чергової зустрічі групи в Мінську. - Після реалізації даних рішень можливе введення в місця розведення сторін поліцейської місії ОБСЄ, збройної табельною зброєю, якщо, звичайно, до такої діяльності буде готова сама ця міжнародна організація ".

Він також сказав, що російська сторона запропонувала вже на наступному засіданні контактної групи, яке відбудеться 9 листопада, "остаточно узгодити порядок вступу в силу закону про особливий статус окремих районів Донецької та Луганської областей на основі" формули Штайнмаєра", з підписанням його всіма сторонами" .

Cкільки чеченців воює на боці росіян проти України: Розвідка Британіїх озвучила цифри

понеділок, 6 травень 2024, 19:56

На війні з Україною у проросійських чеченських підрозділах зараз перебуває близько 9 тис. осіб. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії у Twitter, передають Патріоти України. Як зазначається у зведенні, проросійські чеченські сили воюют...

За безпрецедентну кібератаку московських спецслужб: Німеччина відкликала посла з РФ

понеділок, 6 травень 2024, 19:27

Німеччина відкликала свого посла з Росії для консультацій після того, як Берлін звинуватив Москву в кібератаках на оборонні та аерокосмічні компанії та партію влади. Про це заявив речник міністерства закордонних справ ФРН, повідомляє Reutersу понеділок...