​Ось тобі і четвертий за впливом єврей світу: Нетаньяху "декласував" Гройсмана, відомстивши Україні

Вчорашнє голосування в Радбезі ООН виявилось фатальним для українсько-ізраїльських відносин. Однак Україна мусила «сісти в шпагат», розриваючись між своїми стратегічними партнерами на Близькому Сході

Все це додатково обтяжувалось необхідністю дотримуватись норм міжнародного права, в болючому питанні міжнародно визнаних кордонів, наголошують Патріоти України. Як би там не було, справу зроблено: Радбез ООН проголосував за утворення незалежної Палестинської держави, представник України – теж, а США не наклало вето, як робило завжди у цьому питанні.

І ось, Ізраїль дає зрозуміти, що стосунки зіпсовані. Ще кілька днів тому шанована інституція Єврейської держави включила українського прем’єра у п’ятірку найвпливовіших євреїв світу. Однак після сьогоднішнього афронту, цей імідж вочевидь суттєво втратить.

Увечері 24 грудня, політичний оглядач газети «Гаарец» Барак Равід повідомив, що прем'єр-міністр Біньямін Нетаніягу скасував намічений на найближчий тиждень візит до Ізраїлю прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.

За повідомленням Равід, що посилається на інформовані урядові джерела, візит скасований в якості реакції на підтримку Україною антиізраїльській резолюції, яка була затверджена 23 грудня Радою безпеки ООН.

Раніше, виступаючи на церемонії запалювання ханукальної свічки на базі ЦАХАЛа, глава уряду назвав рішення Ради безпеки «лебединою піснею старого світу». Нетаніягу заявив: «У новому світі, на порозі якого ми перебуваємо, тим, хто виступає проти Ізраїлю, доведеться платити високу ціну».

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...