"Оскільки не існує приватних "Буків", Російська Федерація відповідальна за катастрофу MH17" - Ребекка Хармс

Євродепутат вважає, що відповідальність за жахливу катастрофу не може бути прихована.

Ребекка Хармс. Фото:www.breitbart.com

Оскільки приватних "Буків" не буває, за крах MH17 відповідальність несе Російська Федерація. Про це повідомила євродепутат Ребекка Хармс на своїй сторінці в Twitter, передають Патріоти України.

"Оскільки не існує приватних "Буків", Російська Федерація відповідальна за катастрофу MH17", - написала політик.

Хармс додала: "Відповідальність за це (крах, - ред.) не може бути прихована".

Як відомо, в Нідерландах провели брифінг за результатами розслідування авіакатастрофи літака рейсу MH17 "Малайзійських авіаліній".

Сьогодні журналістам повідомили, що літак був збитий з російського "Бука", який вже на наступний день після трагедії - 18 липня був в Росії. Постріл було зроблено з поля біля Первомайського (недалеко від Тореза і Сніжного).

На даний момент у слідства є близько 100 прізвищ людей, які можуть бути причетні до транспортування або використання в Україні саме цієї установки.

Отже, основні тези, які були озвучені сьогодні.

- Боїнг був збитий з ЗРК "Бук".

- "Бук" привезли в Україну з Росії. Після того, як "Бук" здійснив постріл, він відправився назад в Росію. У Росії він був уже на наступний день після катастрофи.

- За підсумками попереднього розслідування можна визначити сто осіб, причетних до авіакатастрофи. Ніякої інформації про них поки не надають.

Як повідомлялося раніше, літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий російською системою "Бук" 17 липня 2014 року в Донецькій області. В результаті загинули всі 298 чоловік, що знаходилися на борту. Пасажирами рейсу були громадяни 10 країн, більшість загиблих - громадяни Нідерландів.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...