От і не вір у реінкарнацію: В Еквадорі рівно через 100 років до влади може прийти Ленін

​Колишній віце-президент Еквадору Ленін Морено, який представляє правлячий блок "Альянс гордої і незалежної держави", є основним претендентом на пост президента країни і відрізняється лівими поглядами.

Ленін Морено. Фото: euronews.com.

В Еквадорі, де в неділю, 19 лютого, проходять вибори, може перемогти кандидат від проурядового блоку "Альянс ПАІС" Ленін Морено. Про це пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Відзначається, що також в трійку найпопулярніших претендентів входять колишній банкір і представник правоцентристського альянсу "КРЕО-СУМА" Гільєрмо Лассо і кандидат від Соціал-християнської партії Синтія Вітері.

У той же час швидше за все відбудеться другий тур виборів глави держави.

"Чи знаєте ви, що... в Еквадорі на президентських виборах може перемогти Ленін. У рейтингах лідирує лівий віце-президент Ленін Морено. Президентом він не стане тільки в тому випадку, якщо в другому турі праві об'єднають зусилля", - прокоментував на своїй сторінці в Facebook журналіст Леонід Швець.

Політик дотримується традиційних лівих поглядів і позицій антиамериканізму. Крім того, Морено пересувається на інвалідному візку і права людей з обмеженими можливостями стали важливою частиною його передвиборної програми.

Головний суперник Морено - колишній банкір Гільєрмо Лассо, висунутий в президенти правоцентристським Рухом CREO. Він обіцяє розвивати підприємництво, залучати в країну іноземні інвестиції і створити за чотири роки мільйон робочих місць.

"Скоріш за все, це буде в районі...": Екскомандир полку "Азов" оцінив підготовку росіян до нового наступу

понеділок, 6 травень 2024, 14:30

Російські війська готуються до нових наступальних дій. Зокрема, окупанти перекидають сили до Луганської і Донецької областей. Про це розповів заступник командира 3-ї штурмової бригади, екскомандир полку "Азов", майор ЗСУ Максим Жорін в ефірі проєкту "Н...

"Егоїстичний, зарозумілий і стратегічно необґрунтований крок": Брайза "розніс" позицію Білого дому щодо ударів по російських НПЗ

понеділок, 6 травень 2024, 13:59

Колишній радник держсекретаря США Метью Брайза висловив різку критику на адресу Білого дому через їхнє прохання до України утриматися від ударів по нафтопереробних заводах на території Росії Про це він розповів у інтерв’ю для програми "Студія Захід" на...