От і все: У Молдові зняли з посади проросійського президента Додона

Це другий випадок тимчасового відсторонення президента від посади.

Ігор Додон. Фото: sputnik.md

Президент Молдови Ігор Додон був тимчасово відсторонений від посади через повторну відмову підписати указ про призначення нових міністрів і віце-прем'єрів в уряді під керівництвом Павла Філіпа. Такий вердикт виніс Конституційний суд країни, повідомляють Патріоти України.

Згідно з рішенням інстанції, повноваження з призначення нових міністрів і віце-прем'єрів буде тимчасово виконувати прем'єр-міністр або спікер парламенту Молдови. Відзначається, що з позовом про тимчасове відсторонення Додона в суд звернулися ряд депутатів парламенту. Кілька днів тому в уряді Молдови були вироблені істотні кадрові перестановки, проте президент заявив, що відмовиться підписати відповідний указ.

Це другий випадок тимчасового відсторонення президента від посади. Раніше через його відмову підписати указ про призначення міністра оборони президентські повноваження були тимчасово передані спікеру парламенту Андріану Канду, який і підписав указ про призначення Еуджена Стурзу міністром оборони країни.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали:

"Власне, ми бачили це": Експерт оцінив, коли окупанти можуть влаштувати новий наступ на Україну

субота, 20 квітень 2024, 8:57

Російська окупаційна армія найближчими місяцями намагатиметься здійснити нову хвилю наступу на Україну. До середини літа для путінських загарбників це буде єдина можлива ймовірність чогось досягти на полі бою, передають Патріоти України. У Кремлі посп...