От у цьому ми перші: На міжнародному сайті парламентських бійок Україна опинилася в лідерах - Парубій

Парубій зазначив, що доречно було б розробити кодекс парламентської етики, де б йшлося не тільки про культуру поведінки, але і про конфлікт інтересів, і про прозорість депутатських пільг і виплат, декларування доходів.

Бійка у Верховній Раді. Ілюстрація:tyzhden.ua

На міжнародному сайті, який показує бійки в парламентах, Україна знаходиться на першому місці. Про це повідомив Голова Верховної Ради України Андрій Парубій під час робочої зустрічі "Діалоги з питань парламентської етики" за участю глави місії Європарламенту по оцінці потреб Верховної Ради України Пета Кокса, повідомляють Патріоти України з посиланням на Укрінформ.

"Політичні скандали, в тому числі пов'язані з етичними нормами, можуть нашкодити суспільному сприйняттю політичних інститутів. Політичні скандали для України не дивина. На міжнародному сайті, який показує бійки в парламентах, Україна знаходиться на першому місці", - сказав він.

На сьогоднішній день, за словами Парубія, в українському парламенті більше 300 депутатів публічно говорять про свою європейську спрямованість.

"І мені здається, що це дає нам вагомі підстави говорити про зовсім іншу систему культури в українському парламенті", - сказав він.

Парубій зазначив, що доречно було б розробити кодекс парламентської етики, де б йшлося не тільки про культуру поведінки, але і про конфлікт інтересів, і про прозорість депутатських пільг і виплат, декларування доходів.

"Не секрет, що сьогодні ВР має низький рівень довіри серед українських громадян, і ми повинні працювати над поліпшенням довіри до парламенту, над зміною політичної культури", - підсумував Парубій.

Міноборони США готує зброю до відправки в Україну - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:42

США готуються якомога швидше затвердити новий пакет військової допомоги для України, бо Конгрес має скоро ухвалити закон про підтримку України. Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела, передають Патріоти України. ЗМІ зазначає, що мовиться пр...

"Аборигени з'їли дядька": У Папуа-Новій Гвінеї обурені словами президента США Байдена

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:30

Президент США Джо Байден висловив припущення, що його дядька могли з’їсти канібали в Папуа-Новій Гвінеї під час Другої світової війни. Це викликало в острівній країні суміш здивування та критики. Про це повідомляє The Guardian з посиланням на місцевих ...