Оце так: Генсеком ООН може стати "союзниця Путіна", - британські ЗМІ

"Колишня комуністка за підтримки Володимира Путіна стала фаворитом серед кандидатів на пост генсека ООН", - Daily Mail.

На пост Генсека ООН претендує Ірина Бокова. Фото: novinite.ru.

На посаду генсека ООН претендують вісім осіб, серед них і "союзниця Путіна" глава ЮНЕСКО Ірина Бокова з Болгарії. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За даними Guardian, на посаду генсека претендують: міністр закордонних справ Чорногорії Ігор Лукшич, глава ЮНЕСКО Ірина Бокова з Болгарії, колишній президент Словенії Данило Тюрк, колишній прем'єр-міністр Португалії Антоніу Гутьєрреш та інші.

Кандидатурі Бокової видання Daily Mail присвячує окрему статтю, яка починається словами: "Колишня комуністка за підтримки Володимира Путіна стала фаворитом серед кандидатів на пост генсека ООН".

Як зазначає газета, Бокова вчилася в Москві "в МДІМВ, який в радянський час називали вербувальним майданчиком КДБ", і вільно говорить російською.

Бокову Daily Mail називає "союзником Путіна" - яку волів би бачити на посту глави ООН сам російський президент.

У розпорядження журналістів Daily Mail потрапили секретні документи, які свідчать про те, що Бокова нібито з порушенням кадрових процедур намагалася призначити своїм заступником "людину зі свого близького оточення" - "недостатньо кваліфіковану чиновницю з Бразилії Ану Луїзу Томпсон-Флореш".

Як пише видання, "британські дипломати вже зажадали почати розслідування відносно 63-річної глави ЮНЕСКО у зв'язку з можливим шахрайством".

Чи дійсно Росія готує наступ на Сумщину та Харківщину: Гетьман оцінив ризики і дав прогноз

неділя, 5 травень 2024, 17:28

Військовий аналітик Олексій Гетьман вважає, що окупаційна армія Росії, попри зовнішні ознаки підготовки до наступу на Сумську та Харківську області, немає реальних ресурсів для реалізації таких планів. Про це він розповів в ефірі телеканалу FREEДОМ, ...

Україні передадуть прототипи артилерійських снарядів дальністю у 100 км – голова правління Rheinmetall

неділя, 5 травень 2024, 16:52

Оборонний концерн Rheinmetall (Німеччина) протягом 2024 року планує поставити Україні "сотні тисяч" артилерійських боєприпасів. Серед них будуть прототипи снарядів із дальністю 100 кілометрів. Про це оголосив голова правління Rheinmetall Армін Папперге...