Падіння "московської консерви" Додона: Глава парламенту Молдови замість президента призначив нових членів уряду

Як відомо, Конституційний суд Молдови тимчасово відсторонив президента країни з посади.

Ігор Додон. Фото:Народна Правда

Глава парламенту Молдови Андріан Канду, який тимчасово виконує обов'язки відстороненого президента Ігоря Додона, підписав укази про призначення двох міністрів. Про це повідомляють Патріоти України.

Сільвія Раду - новий міністр охорони здоров'я, праці та соцзахисту, а міністерство сільського господарства очолив Ніколае Чубука. Спікер прокоментував відмову президента Ігоря Додона підписати призначення Раду і Чубука.

"Додон відмовився дотримуватися закону, тому зараз я виконую його обов'язки. Хочу запитати - а чи потрібен нам інститут президентства і президент, чи варто витрачати на це гроші, якщо вже в четвертий раз ми виконуємо його обов'язки", - заявив Канду, висловивши надію, що таке більше не повториться.

"Але у разі чого, у нас є Конституційний суд, парламент і уряд, які допоможуть нам подолати кризу", - додав Канду.

Як відомо, Конституційний суд Молдови тимчасово відсторонив президента країни Ігоря Додона з посади.

"Відмова президента призначити нових міністрів після повторної пропозиції прем'єр-міністром кандидатур є тимчасовою нездатністю президента виконувати свої обов'язки", - йдеться у рішенні суду.

Це вже четверте відсторонення чинного президента Ігоря Додона. Згідно з рішенням КС від 17 жовтня 2017 року, тимчасово виконувати обов'язки президента і підписувати укази про призначення, у разі необхідності, можуть спікер парламенту або прем'єр-міністр.

Джерело: NewsMaker

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...