Пайєтт розповів, як вибори в США можуть вплинути на допомогу Україні

За його словами, однією з багатьох стратегічних помилок Путіна щодо України є те, що він недооцінив солідарність між усіма країнами "Великої сімки".

Джеффрі Пайєтт. Фото: РБК.

Після виборів президента в США, які відбудуться в листопаді, американська політика підтримки України не зміниться. Про це заявив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, передають Патріоти України з посиланням на Голос Америки.

За його словами, солідарність між Сполученими Штатами і Європою в підтримці демократичних сил в Україні, яка існує протягом 25 років, не зміниться в залежності від результатів виборів у США. Він зазначив, що США підтримують бачення цілісної, вільної і мирної Європи. Такої мети досягти неможливо, якщо не буде цілісної, вільної України, в якій панує мир.

Так, за словами Пайєтта, партнерство США-ЄС в здійсненні цього загального прагнення є критично важливим. "Напевно, найважливіша ідея полягає в тому, що тільки український народ може обирати своє майбутнє. Вирішувати цього не можуть у Москві, і, аж ніяк, у Кремлі. Українці, 45 мільйонів, повинні самі будувати і вирішувати своє майбутнє", - заявив посол США в Україні.

За його словами, однією з багатьох стратегічних помилок Путіна щодо України є те, що він недооцінив солідарність між усіма країнами "Великої сімки" та всіма європейськими партнерами. Пайєтт нагадав, що США підтримують територіальну цілісність України.

Він навів слова президента Барака Обами, який заявив про неприпустимість перекроювання міжнародних кордонів силою зброї, про неприпустимість, за будь-яких умовах, вторгнення і спроби анексії Криму. "Це принцип, якого Сполучені Штати будуть дотримуватися і від якого відмовлятися, незважаючи на результати наших листопадових виборів", - заявив посол США в Україні Пайєтт.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...