Панове, ви сліпі: Чубаров розкритикував звіт Ради Європи по Криму

"У звіті йдеться про те, що в тимчасово окупованому Криму утисків та переслідувань зазнають окремі незгодні з російським режимом активісти, а не кримські татари як етнічна група. Ми з цим висновком категорично не згодні", - заявив голова Меджлісу.

Рефат Чубаров. Фото:www.segodnya.ua

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров висловив незгоду зі звітом Ради Європи про права людини в Криму. Про це він заявив під час круглого столу в Страсбурзі в рамках сесії ПАРЄ, передають Патріоти України з посиланням на DW.

"У звіті йдеться про те, що в тимчасово окупованому Криму утисків та переслідувань зазнають окремі незгодні з російським режимом активісти, а не кримські татари як етнічна група. Ми з цим висновком категорично не згодні", - заявив він.

Чубаров наголосив, що в Криму "до представників жодної релігійної конфесії, окрім татар, які проповідують іслам, в будинки не вриваються правоохоронці", а заборона російською владою діяльності Меджлісу є "найліпшим доказом того, що з боку окупаційної влади проти кримськотатарського народу ведеться політика на знищення".

Як відомо, 14 квітня Рада Європи оприлюднила доповідь за результатами візиту місії до Криму. Зокрема у ній акцентувалася увага на становищі кримськотатарської громади.

"Жорстоке та безжальне пекло. Слабким там не вижити": Оператори показали відео із розбомблених Кринків на лівому березі Херсонщини

середа, 24 квітень 2024, 16:56

Подружжя фотографів Костянтин і Влада Ліберови опублікували відео знищеного села Кринки на лівому березі Херсонської області, де тримають плацдарм українські військові, передають Патріоти України. Дослівно: "Кринки. Село на півдні України, лівий берег...

Пекельна картина: ЗСУ показали тіла окупантів біля Часового Яру, які померли за Путіна (відео)

середа, 24 квітень 2024, 16:45

Армія РФ безперервно намагається штурмувати Часів Яр. Так, ЗСУ показали околиці міста, засипані тілами солдатів армії РФ. Про це пише журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України. "Українські військовослужбовці гидливо обходять трупи, знімаючи ...