«Параною Путіна слід сприймати всерйоз. Він хоче відновити колишній розмір старої Росії», - Даля Грібаускайте

Керівництво Росії використовує військові засоби, пропаганду, економічний тиск там, де бачить слабкі місця.

Даля Грібаускайте. Фото: cont.ws.

Західні країни повинні серйозно ставитися до "параної" російського президента Володимира Путіна, який сприймає як свої всі території колишнього Радянського Союзу, заявила президент Литви Даля Грібаускайте в інтерв'ю німецькому виданню Spiegel, відзначають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Ідея Путіна полягає в тому, щоб повернути в зону впливу Росії всі країни колишнього СРСР, він хоче відновити колишній розмір старої Росії. Це його параноя, і ми повинні сприймати це всерйоз", - сказала Грібаускайте.

При цьому вона додала, що РФ використовує військові засоби, пропаганду, економічний тиск там, де бачить слабкі місця, і тому президент Литви не виключає нападу на країни Балтії після того, як Росія анексувала Крим.

У той же час Грібаускайте заявила, що мова не йде про страх перед російським вторгненням. "Мені не подобається слово" страх ". Ми жили під радянською окупацією, знаємо, що цей сусід непередбачуваний і здатний атакувати" - сказала вона і нагадала, що перед Другою світовою війною Литва мала велику армію, але не протистояла СРСР.

"Цього більше не повториться", - підкреслила Грібаускайте.

Президент Литви зазначила, що обнадійливим фактором є те, що при відновленні обов'язкового військового призову в Литві не довелося нікого змушувати. "Бажаючих більш ніж достатньо. Триматися разом - ось кращий захист проти будь-якого ворога", - сказала вона.

Інтрига для Путіна: Голова МЗС відповів, чи відправить Польща свої війська в Україну

субота, 4 травень 2024, 22:29

У питанні щодо відправки військ НАТО в Україну Польща не інформуватиме Кремль про своє остаточне рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передають Патріоти України. Коментуючи пропозицію президента Франції Емманюеля...

У Міноборони відреагували на чутки про відставку Рустема Умєрова

субота, 4 травень 2024, 22:14

Радниця заступника міністра оборони України Дана Ярова заявила, що на сьогоднішній день не чула всередині Міноборони розмов щодо відставки Рустема Умєрова, передають Патріоти України. «Він ходить на роботу, все нормально, на місці. Тому немає таких роз...