Парцхаладзе зручно вмощується в крісло Мельничука: Обласний голова з БПП підтягує старих друзів-регіоналів на "хлібні" місця Київської ОДА, - ЗМІ

Про зв'язки з регіоналами київського підприємця, котрий вміло будував свій бізнес за Януковича, писали багато. Ставши у 2014 році регіональним ватажком партії Порошенко, Лев Парцхаладзе колишніх зв'язків не залишив

Лев Парцхаладзе. Фото: kievvlast.com.ua

Обов'язки Максима Мельничука з 10 вересня виконує його перший заступник Лев Ревазович Парцхаладзе, уродженець Грузії, нагадують Патріоти України.

Як повідомляє "Інформатор" новоспечений очільник області одразу запропонував на посаду очільника Київоблавтодору кандидатуру Тиграна Рафіковича Кочаряна. Цей діяч - екс-депутат міської ради Луганська від Партії Регіонів. Фігурує у ряді справ про факти розкрадання бюджетних коштів у сфері будівництва автомобільних доріг, стверджує видання.

"Ряд підприємств, що зареєстровані на території Луганської області, а саме ТОВ "Дорбудтехнологія", ПП "Дорбудпостач" та ТОВ "Дорбудіндустрія" починаючи з 2012 року, отримують значні суми бюджетних коштів на будівництво, реконструкцію та ремонт автомобільних доріг, значна частина яких у подальшому просто розкрадається. Вказані підприємства повністю підконтрольні та фактично належать Кочаряну. Державними замовниками виступали: Служби автомобільних доріг області, Управління капітального будівництва та Департамент ЖКГБ Луганської облдержадміністрації, Луганський та Черкаський облавтодори, Білогорівська сільрада, та Управління ЖКГ Ровеньківської міськради Луганської області.

Завдяки сприянню службових осіб державних підприємств та в окремих випадках встановлення монополії на отримання перемоги у тендерних закупівлях , вказаними підприємствами у 2012-2014 роки отримано 330 млн. грн. бюджетних коштів, з яких 220 млн. грн. переведено на рахунки різних конвертаційних груп Луганської (ТОВ «Востокторгсервіс – Групп», ТОВ «ПКЦ-Востокторгсервіс- Групп», ТОВ «Східбудсервіс – С», ТОВ «ВП Укрбудстальконструкція») та Донецкої областей (ТОВ «Будкомпані В.І.В.», ТОВ «Втормет Маркет», ТОВ «Сан Марін»,ТОВ «ТОР 2013», ТОВ «Будівельник Інв.», ТОВ «Ексімторг», ТОВ «Компромтранс», ТОВ «Лідер-МТ», ТОВ «Промбуд сервіс»), тобто фактично привласнено та розтрачено шляхом зловживання службовим становищем організованим злочинним угрупуванням.

Зважаючи на наявну інформацію про особисті та ділові стосунки Тиграна Кочаряна з Олександром Ефремовим, лідером бойовиків ЛНР Ігорем Плотницьким та іншими, можна припустити, що кошти отримані з бюджету України спрямовуються на фінансування терористичних угрупувань.

Зокрема, відомо, що Тигран Кочарян 19-22 червня поточного року перебував у Луганській області на території тимчасово контрольованій бойовиками так званих ЛДНР для зустрічі з керівництвом терористичних угрупувань.

У 2015 році Служба автомобільних доріг у Луганській області уклала угоду з ТОВ “Дорбудтехнологія” на експлуатаційне утримання та поточний ремонт доріг державного та місцевого значення на загальну суму 387 мільйонів гривень. Більшу частину цієї суми – 268, 8 мільйонів гривень, виділено на обслуговування 1960 кілометрів доріг загального користування державного значення, що на 31 кілометр більше, ніж становила протяжність цих доріг у Луганській області за офіційними даними ДАЇ на початку 2014 року. Тобто, у кошторисі штучно збільшили протяжність доріг у області (при тому, що її частина наразі окупована).

Вартість послуг в середньому – 137 тисяч гривень за кілометр. Порівняно із тендером 2014 року загальна вартість послуг зросла майже у півтора рази. У 2014 році послуги Луганського облавтодору коштували 286 мільйонів гривень.

Тендер проводила Служба автодоріг Луганської області, яку на момент торгів очолював екс-очільник Луганського облавтодору Анатолій Владико. У торгах перемогла “Дорбудтехнологія”, засновниками якої є Тигран Кочарян, Аветік та Лусіне Цоголок’яни. Єдиним конкурентом підприємства Кочаряна було колективне підприємство “Кремінський Агродорбуд”, заснували який 21 фізична особа.

Владико ж раніше був директором фірм “Дорбудвиробництво”, де співвласник – Лусіне Цоголок’ян, та “Краснолучського заводу будівельних матеріалів № 6”, що належить Тиграну Кочаряну.

“Центр протидії корупції” за сприяння народного депутата Єгора Соболєва оскаржив цей тендер. Антимонопольний комітет України не висловив ніяких зауважень щодо закупки, Держфінінспекція пообіцяла перевірити ці факти під час планової ревізії Служби автодоріг Луганської області.

Звернення до Генеральної прокуратури призвело до початку кримінального провадження за част. 2 ст. 364 Кримінального кодексу (“Зловживання владою чи службовим становищем, що має тяжкі наслідки”). Досудове розслідування здійснює Слідчий відділ Лінійного відділу на станції Попасна УМВС України в Донецькій області.

Як відомо, 10 вересня президент Петро Порошенко звільнив голову Київської обласної державної адміністрації Максима Мельничука указом №389/2016. Максима Мельничука звільнили за власним бажанням згідно з поданою ним заявою.

Раніше, 9 вересня, голова МВС Арсен Аваков повідомив, що заступника голови Київської ОДА Ігоря Любка затримали на хабарі у розмірі 200 тисяч гривень. Любко через посередника Юрія Пуденка, начальника управління Департаменту охорони здоров’я Київської ОДА, вимагав та отримав неправомірну вигоду в розмірі 200 тисяч гривень від своєї підлеглої за безперешкодне переведення до іншого державного органу", - пише видання.

За версією слідства, Любко спільно із головою Київської ОДА Максимом Мельничуком місяць тому отримали непідтверджену інформацію, що керівник Департаменту АПК області виплатив суму в розмірі 15 мільйонів гривень фермерам у якості компенсації за бюджетною програмою. Оскільки, за їхнім розумінням, така сума без «відкату» виплачена бути не могла, вони почали вимагати частину коштів, які начебто отримала зазначена керівниця департаменту, погрожуючи їй звільненням. В подальшому остання знайшла інше місце роботи, про що повідомила керівників. Загалом спецслужби провели 13 обшуків за місцями роботи та проживання фігурантів, у тому числі, в Максима Мельничука.

Запеклі бої на Донбасі: ЗСУ вибивають росіян з Красногорівки

п’ятниця, 3 травень 2024, 18:50

Російські штурмові групи проникли на територію вогнетривкого заводу у місті Красногорівка Донецької області. Підрозділи ЗСУ вибивають їх звідти. Про це сказав речник оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) Хортиця підполковник Назар Волошин ...

Наздогнала кара: В Україні ліквідували командира групи спецназу ГРУ, якого судили за воєнні злочини в Чечні

п’ятниця, 3 травень 2024, 18:44

Українські воїни ліквідували окупанта - командира спецназу з Бурятії. У 2007 році він був засуджений за скоєння воєнного злочину в Чечні: розстріл на дорозі шести цивільних, включно з вагітною жінкоюПроте вбивця втік перед оголошенням вироку, тож карма...