Патрульного, якого звинуватили у вбивстві пасажира БМВ, судить суддя з "ДНР", - журналіст

За час роботи під окупацією вона прийняла понад 200 рішень, серед яких були переважно звільнення з-під варти кримінальних елементів.

Ілюстрація: ЖЖСуддя Печерського районного суду Києва Світлана Шапутько, яка прийняла рішення взяти під арешт патрульного Сергія Олійника, якого підозрюють у вбивстві пасажира BMW під час трагічної погоні в столиці, працювала в "ЛНР" і раніше винесла ряд скандальних рішень в резонансних справах. Про це на сторінці в Facebook написала журналіст Олена Лунькова, передаютьПатріоти України.

Як стверджує журналіст, Шапутько перевели до Печерського районного суду з Алчевського міського суду в грудні 2014 року. "І трохи про суддю, яка відправила патрульного в СІЗО без права на внесення застави. Шапутько Світлана Володимирівна: в грудні 2014 р. Перевели в Печерський районний суд м.Києва з Алчевського міськсуду Луганської області. Рік народження 28.05.1985, прописка Алчевськ, Гмирі , 43 \ 44", - повідомила журналіст.

Також Лунькова нагадала, що суддя свого часу приймала рішення на користь "беркутівців" у справі нападу на Автомайдан під час Революції Гідності. "Сергію Цінарідзе, чинному співробітнику спецбатальйону міліції, днями оголосили підозру в епізодах, що стосуються нападу "Беркута" на активістів Автомайдану. 13 жовтня 2015 року Печерський районний суд Києва в особі судді Шапутько постановив задовольнити відвід слідчого Артема Яблонського від участі в цьому кримінальному провадженні. Зроблено це було за клопотанням "беркутівського" адвоката Кваші", - зазначила вона.

Крім того, за словами журналістки, суддя з Алчевська в липні 2015 року "примудрилася за відсутності на засіданні представників прокуратури, міліції і самої справи, зняти арешти з ТРК "Метроград", ТРК "Метрополіс" і готелю "Русь", захоплених в свій час рейдерами з Росії", а також судила членів партії "ВО Свобода" у справі теракту під Верховною Радою 31 серпня 2015 року. Зокрема, брала самовідвід у справі екс-нардепа Юрія Сиротюка.

Відзначимо, що адвокат "свободівця" Сиротюка Олександр Свиридовський під час одного із засідань суду заявив, що Шапутько до серпня 2015 року працювала в окупованому місті Алчевськ Луганської області. За його словами, за час роботи під окупацією вона прийняла понад 200 рішень, серед яких були переважно звільнення з-під варти кримінальних елементів. Також Світлана Шапутько в жовтні 2015 року прийняла рішення відпустити під заставу одного з "діамантових" прокурорів. Як відомо, місто Алчевськ Луганської області де-факто перебуває під контролем бойовиків так званої "ЛНР" з квітня-травня 2014 року.

Нагадаємо, Печерський суд взяв під варту патрульного, який застрелив пасажира BMW в Києві на 2 місяці без права внесення застави.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...