​Перемир’я: Росіяни б’ють з мінометів на всіх напрямках, задіяли й важку артилерію – штаб АТО

Найгарячіше залишається на Маріупольському напрямку

Речник АТО Віктор Шубец

Патріоти України представляють зведення прес-центру штабу АТО станом на 6.00 15 жовтня 2016 року

За минулу добу російсько-окупаційні війська 42 рази відкривали вогонь по позиціях українських захисників.

На Маріупольському напрямку відбулось 27 випадків порушення режиму припинення вогню з боку окупантів. Противник продовжує застосовувати важке озброєння. Зокрема, вогонь з артилерії калібру 122мм бойовики відкривали по позиціях сил АТО в районах Лебединського, Водяного, Широкіного та Павлопіля. Інтенсивність ворожого вогню у Водяному підсилювалась обстрілами з артилерії калібру 152мм, а в інших районах - із використанням мінометів 120 калібру. У Красногорівці та Мар’їнці українські позиції потрапили під ворожий вогонь з озброєння танку, БМП та мінометів.

На Луганському напрямку зафіксовано 12 провокацій проти сил АТО з боку бойовиків. Зокрема, в районі Новозванівки - із використанням артилерії 152 калібру, в районі Новоолександрівки - з кулеметів та гранатометів різних систем, а у Станиці Луганській - зі стрілецької зброї.

На Донецькому напрямку противник здійснив 3 обстріли українських позицій. У Зайцевому російсько-окупаційні війська застосовували проти сил АТО міномети калібру 120мм та 82мм, гранатомети та стрілецьку зброю. Окрім того, ворожі провокації із застосуванням стрілецької зброї та гранатометів відбулися також в районах Авдіївки та Новгородського.

Окупанти вдарили ракетами по житловому комплексу у центрі Харкова

середа, 24 квітень 2024, 11:44

Близько 00:30 24 квітня російська армія завдала ракетних ударів по Шевченківському району Харкова. Було зафіксовано влучання двох ракет на територію житлового комплексу, повідомляють Патріоти України. "Пошкоджено три багатоповерхівки, щонайменше 33 при...

"Навіть такою малою кількістю": Згурець назвав пріоритетні цілі для застосування ATACMS

середа, 24 квітень 2024, 11:24

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець зазначив, що пріоритетними цілями для застосування ATACMS дальністю 300 км є ворожі командні пункти й бази зберігання боєприпасів. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспрес...