Перший пішов: Москаль "зловив" чиновника на подвійному громадянстві

Посадовця звільнять у триденний термін.

Геннадій Москаль. Фото: ЖЖ

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль зобов’язав голову Берегівської райдержадміністрації звільнити начальника управління освіти, молоді та спорту Василя Лендєла за подвійне громадянство, передають Патріоти України.

Лендєл отримав громадянство Угорщини під час перебування на державній службі, про що свідчить паспорт громадянина Угорщини серії ВН №1379502, оформленого на прізвище Lengyel Laszlo, 04.09.1972 року народження.

Також встановлено, що тільки протягом 2015 року Лендєл здійснив 20 перетинів державного кордону через КПП Лужанка та КПП Косино, користуючись паспортом громадянина Угорщини та керуючи автомобілями з угорською реєстрацією MAK 878, JNA 943, HVW 745.

У прес-службі Москаля зазначили, що виявлений факт є порушенням законодавства, тому чиновника звільнять у триденний термін.

Нагадаємо, раніше голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль запропонував всім держслужбовцям, які мають подвійне громадянство,звільнитися з роботи до 1 травня.

4 травня в. о. заступника голови Одеської обласної державної адміністрації з питань інвестицій і розвитку Саша Боровик заявив про свою відставку через новий закон про державну службу.

Окуповані території мали залишитися за Росією: Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку слуги Зеленського та представники Путіна узгодили 15 квітня 2022 року

субота, 27 квітень 2024, 7:38

Через кілька тижнів після російського вторгнення в Україну могла бути укладена мирна угода, стверджує німецьке видання Die Welt з посиланням на документ, який є у їхньому розпорядженні. Умови припинення війни були прописані у проєкті договору на 17 сто...

В Харкові росіяни вдарили ракетами по психіатричній лікарні, де було 65 людей

субота, 27 квітень 2024, 7:23

Внаслідок атаки, уламкові поранення отримала пацієнтка лікарні 1970 року народження. Росіяни вдарили двома ракетами по лікарні в Харкові, при цьому була атакована психіатрична лікарня. Про наслідки атаки у суботу, 27 квітня, повідомляє поліція Харківщи...