П'яний прокурор - хворий прокурор: Суд виправдав Ігоря Вербицького, який на блокпосту в Слов'янську погрожував бійцям АТО

Суддя Краснолиманського міського суду закрила справу в зв'язку з відсутністю складу правопорушення.

Ігоря Вербицького затримали з явними ознаками сп'яніння. Фото: Фейсбук.

Перебування в нетверезому стані за кермом автомобіля виконувачем обов'язків заступника прокурора Слов'янської місцевої прокуратури Ігоря Вербицького суд визнав проявом хвороби. Суддя Краснолиманського міського суду вирішила, що провадження щодо прокурора слід закрити в зв'язку з відсутністю складу правопорушення, бо Вербицький під час водіння автомобіля перебував у хворобливому стані, передають Патріоти України з посиланням на 6262.com.ua.

При цьому в адмінпротоколі, який став підставою для суду, йшлося, що прокурор був з явними ознаками алкогольного сп'яніння: у нього був характерний запах з рота, нестійка хода і невиразна мова. Від проходження алкотесту і від медичного огляду на стан сп'яніння він відмовився.

Прес-служба прокуратури Донецької області запевнила, що, незважаючи на виправдувальне рішення суду, Ігор Вербицький був звільнений. В ході службової перевірки підтвердилося, що він порушив вимоги Закону України "Про прокуратуру", правила прокурорської етики, вчинив дії, які можуть зганьбити звання прокурора і викликати сумнів у його чесності.

Нагадаємо, 8 листопада 2016 року бійці полку "Київ" затримали в. о. заступника голови Слов'янської місцевої прокуратури Ігоря Вербицького, який в стані алкогольного сп'яніння керував автомобілем.

Автомобіль Mazda, за кермом якого був Вербицький, зупинили на блокпосту для стандартної перевірки документів. Помітивши неадекватну поведінку водія, бійці попросили його вийти з машини. Прокурор спочатку погодився, а потім схопився за автомобіль і спробував сховатися.

Щоб зупинити водія, бійці полку "Київ" зробили попереджувальні постріли в повітря і заблокували машину. Після цього Ігоря Вербицького затримали, а на місце події викликали оперативну групу.

"Закони фізики, мабуть, це єдині закони, які працюють": Танкіст розповів, чи виправдали сподівання легендарні "Леопарди"

понеділок, 29 квітень 2024, 13:56

Рік тому Німеччина передала Україні свої легендарні танки. Танкіст, головний сержант роти Ігор Ігнатенко розповів, чи виправдали сподівання ці броньовані бойові машини. В ексклюзивному інтерв’ю Наталі Островській військовий відповів, чи змінили "Леопар...

Амбітний експеримент: В Україні на полі бою випробовують нові американські технології, - The New York Times

понеділок, 29 квітень 2024, 13:30

Війна в Україні, на думку багатьох американських посадовців, стала "випробувальним полігоном" для низки військових технологій, які швидко розвиваються. Про це йдеться у статті The New York Times, яку опублікували 23 квітня, передають Патріоти України. ...