Під час обшуків в офісах "Яндекса" знайшли багато цікавого. І це цікаве пов'язане з Росією, - Грицак

Щодо блокування російських соцмереж і ресурсів Грицак зазначив, що поки зарано говорити про результати.

В.Грицак. Фото: mignews.com.ua.Глава СБУ Василь Грицак в коментарі телеканалу "112 Україна" розкрив деякі подробиці обшуків в офісах "Яндекса", передають Патріоти України.

"Я не маю права розголосити дані. Але ми там знайшли багато чого цікаво, і повірте, це цікаве пов'язане з Росією", – підкреслив глава СБУ.

Щодо блокування російських соцмереж і ресурсів Грицак зазначив, що поки зарано говорити про результати.

"Думаю, говорити зарано, оскільки свідомі громадяни розуміють і не користуються російськими мережами і навіть не тому, що російські спецслужби збирають про них дані. Давайте скажемо так: у результаті цих дій навіть російська економіка страждає, російський бізнес зазнав значних збитків", – зазначив голова СБУ.

Нагадаємо, у Києві та Одесі Служба безпеки України в понеділок, 29 травня, здійснювала обшуки в офісах "Яндекс. Україна". Слідчі дії проходили в рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 111 Кримінального кодексу України (Державна зрада). В СБУ пізніше пояснили причину обшуків: менеджмент компанії підозрюють у незаконному зборі, накопиченні та передачі в РФ персональних даних українських громадян. У компанії "Яндекс" заявили, що їхні співробітники не передавали персональну інформацію про українських користувачів російським спецслужбам.

Як повідомляли Патріоти України, президент України Петро Порошенко підписав указ про нові санкції проти Росії, які передбачають, зокрема, блокування доступу до соціальних мереж ВКонтакте та Одноклассники, а також Яндекса. Ініціатором блокування російського веб-ресурсу Яндекс була Служба безпеки України.

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...