Підлога в доларах: Мережу вразили фото вилучених у справі Януковича багатств

ГПУ показала вилучені речі у справі Януковича й "компанії".

У помешканнях високопосадовців часів президентства Віктор Януковича відбулася низка обшуків. Їх провели слідчі департаменту спецрозслідувань ГПУ спільно з оперативними співробітниками УВБ ДФС та оперативного управління ГУ ДФС у Київській області. Про це у Facebook написала прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, повідомляють Патріоти України.

Вона зазначила, що особи, в яких відбулися обшуки, причетні до вчинення злочинів, зокрема перереєстрації на підставних осіб низки підприємств з метою прикриття незаконної діяльності з легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом.

"За результатами обшуків за місцем проживання одного з колишніх керівників МВС часів Януковича, виявлено та вилучено грошові кошти у сумі понад 200 тисяч доларів США, 3 кілограми золота, коштовні вироби, картини та ікони, документи та чорнові записи, що стосуються службової діяльності, а саме проведення силових операцій правоохоронних органів з протидії протестним акціям, зброя та набої до неї", – мовиться у повідомленні Сарган.

Вона також додала, що під час обшуків за місцем проживання співучасників злочинної групи та офісних приміщень вилучено бухгалтерські документи та чорновики, що підтверджують протиправну діяльність, підроблені печатки органів держвлади та печатки підприємств з ознаками фіктивності, нерезидентів, штампи і печатки нотаріусів.

"За результатами обшуків на підприємствах (у портах та зернових терміналах), де відбувався незаконний експорт, вилучено продукції, за попередніми даними слідства, на загальну суму близько 200 мільйонів гривень. Операції з експорту вказаних товарів здійснювалися без відображення в податковій звітності та сплати відповідних податків", – зазначила речниця ГПУ.

Наразі вирішується питання щодо притягнення причетних до зазначених злочинних дій осіб до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, раніше ЗМІ дізналися, що у Віктора Януковича ще у 2014 році народився син від цивільної дружини Любові Полежай.

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....