Підозрюють у підривній діяльності: У Тбілісі затримали п'ятьох українців, - ЗМІ

Заворушення після виборів президента тривають

У Тбілісі вранці 2 грудня затримали п'ятьох громадян України, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Грузія Online". За даними телекомпанії "Руставі 2", затримані оселилися 27 листопада у готелі "Альянс".

За неуточненою інформацією, серед затриманих є колишній грузинський військовий Лука Чхетія, який воював на Донбасі. До Тбілісі він приїхав, щоб взяти участь в акції об'єднаної опозиції у Тбілісі, яку заплановано на 2 грудня.

"Чхетія розмістився у готелі та збирався взяти участь в акції протесту опозиції. До нього з обшуком в готель нагрянула поліція, яка вилучила "незаконну зброю", - йдеться у повідомленні.

Про проведення акції опозиції раніше заявив кандидат у президенти Грузії від об'єднаної опозиції Григол Вашадзе. За його словами, це один зі шляхів, щоб влада "почула голос суспільства". Вашадзе заявив, що у Грузії "немає президента, і 28 листопада у Грузії не проводилися вибори". Також він заявив про масові факти фальсифікації, тиск на виборців, шантаж, примус та підкуп під час виборів.

Нагадаємо, за підсумками другого туру президентських виборів у Грузії перемогла Саломе Зурабішвілі - кандидат від правлячої партії "Грузинська мрія". За неї, за попередніми даними ЦВК, проголосували 59,61% виборців.

"Проблема у тому": Військовий експерт порадив, як врятувати Patriot і Himars від ударів РФ

четвер, 28 березень 2024, 15:56

Для того, щоб вберегти установки Patriot і Himars, треба швидко міняти їхню дислокацію після того, як поблизу фіксується ворожий дрон. Про це заявив фахівець зі зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов, більше відомий під псевд...

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...