Підвали бойовиків: як виглядає покарання в "ДНР-"ЛНР" (відео)

Загалом бойовики потрапляють "на підвал" з кількох причин: непокора або розбірки між угрупованнями, критика правлячої влади, перешкоджання злодійству.

Ілюстрація: ЖЖ

У псевдореспубліках за часи беззаконного панування сформувалася власна система покарання, якою користуються під час розбірок між бойовиками. Замість того, аби садити будь якого винуватця у тюрму, у "ДНР-"ЛНР" порушників режиму саджають "на підвал" – у місце катування і тортур, повідомляють Патріоти України.

"Підвал це назва умовна. Тобто це кімната або яма, звідки не втечеш, – пояснює військовий експерт Юрій Карін. Ці підвали діляться на два види. Перші – "нелегальні". Вони належать окремим бандформуванням. Туди можуть потрапити всі, на кому можна заробити – бізнесмени, підприємці, заможні люди. Їх мучать, катують, всіляко намагаючись отримати за звільнення гроші або ж інші цінності. Іноді вони з цих підвалів виходять, позбувшись машин, квартир та іншого майна. Але часто трапляється, що вони звідти не повертаються.

Другий вид підвалів – "легальний". Саме такі підвали відіграють роль своєрідної в'язниці. Тут сидять військовополонені, яких готують до обміну. Але часто сюди й потрапляють представники терористичних угрупувань. – Сотнями кидають бойовиків, які ще недавно воювали з Україною і були такими героями війни, а зараз вони опиняються в підвалах "ДНР", – пояснює політолог Володимир Фесенко.

Загалом бойовики потрапляють "на підвал" з кількох причин: непокора або розбірки між угрупованнями, критика правлячої влади, перешкоджання злодійству. Те ж саме стосується і представників "уряду" псевдореспублік. Усього за 2 роки існування цих терористичних організацій у підвалах побувало вже 4 "міністра" і незліченна кількість різного роду бойовиків. Тож стає цілком зрозуміло, що все, що відбувається на Сході України, всередині псевдо республік – це не "боротьба за незалежність від хунти", а справжні бандитські розборки.

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...