Піти не по-англійськи: Після Brexit обвалилися нафта, британський фунт, євро і рубль

Світова економіка почала реагувати ще до оголошення офіційних результатів референдуму.

Великобританія проголосувала за вихід з Євросоюзу. Фото: 2000.ua.

Ціни на нафту і практично всі світові валюти сьогодні падають по відношенню до долара після виходу попередніх даних по Brexit, які показують, що британці голосують за вихід з Євросоюзу. Так що починають збуватися недавні похмурі прогнози відомого фінансиста Джорджа Сороса, який напророкував «чорну п'ятницю» на 24 червня. Про це пише Мішель Пророк, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Також можливий обвал британського фунта, євровалюти і рубля передбачило недавно німецьке видання Deutsche Welle, яке, до того ж, розповіло, що сильно постраждає в цьому випадку Росія.

Курс британського фунта по відношенню до долара різко знизився, коли кількість голосів за вихід Британії з ЄС стало більша, ніж противників такого рішення.

На початку голосування курс виріс майже до $1,5. Потім, після того, як почали з'являтися результати голосування на референдумі, валюта почала падати.

Фунт досяг позначки в $1,3459 - мінімальної з 1985 року.

Потім фунт почав трохи зростати, оскільки залишаються шанси на те, що більшість на референдумі проголосували за те, щоб Британія залишилася в складі ЄС. Але фунт впав на 5% і досяг позначки $1.43.

Сьогодні, станом на 8.05 по Києву, ціна на нафту Brent впала до 47,8 дол за барель у порівнянні з 51 дол на вчорашній вечір.

Курс пари євро-долар знизився з 1,13 дол за євро до 1,096. Курс на Московській біржі підскочив з 63,5 руб за дол до 67,1.

Як повідомляли Патріоти України, жителі Великобританії проголосували за вихід з Євросоюзу на референдумі, присвяченому даному питанню.

Ворог посилює натиск: На кордоні Часового Яру йдуть бойові дії

четвер, 2 травень 2024, 16:23

Бойові дії дійшли до межі міста Часів Яр Донецької області. У місті залишається майже 700 осіб. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на начальника Часовоярської міської військової адміністрації Сергія Чауса в ефірі телемарафону, передають Патріот...

"Занадто багато всього": Війна закінчиться, коли Путін зрозуміє, що не зможе виграти, - американський генерал

четвер, 2 травень 2024, 15:50

Війна в Україні закінчиться тоді, коли Путін зрозуміє, що не може перемогти. Для цього західні партнери мають об'єднати всі можливі зусилля у допомозі нашій державі. Про це заявив американський генерал Бен Ходжес, передають Патріоти України. "Тому ми п...