"План Баркера" в дії: Російський олігарх Дерипаска найняв британського лорда для лобіювання зняття санкцій США

Мінфін США вже кілька разів відстрочив дату винесення остаточного рішення у справі про продовження санкцій проти Дерипаски.
Олег Дерипаска не здається? Фото: ЕРА.

Російський олігарх Олег Дерипаска домагається зняття санкцій США з підконтрольних йому компаній і себе особисто за допомогою лорда Грегорі Баркера та інших лобістів. Про це пише The New York Times, передають Патріоти України.

"Британський посланник від компаній Дерипаски, лорд Грегорі Баркер, протеже колишнього прем'єр-міністра Великобританії Девіда Кемерона, був призначений в минулому році главою ради директорів En+. Також працюють лобісти, юридичні фірми, експерти по піар-менеджменту, колишній сенатор США і високопоставлений представник передвиборчого штабу Трампа, у якого є зв'язки в Мінфіні США і Білому домі. Навіть посли у Вашингтоні з ряду країн звернулися з проханням написати листа проти санкцій", - сказано в матеріалі.

Лобісти пояснюють, що санкції щодо En+ і Русала можуть викликати хаос на світових ринках металів, завдати шкоди американським виробникам і потенційно бути вигідними Китаю. Лобісти переконують Мінфін США в привабливості "плану Баркера", який полягає в тому, що Дерипаска зменшить свою частку в En+ до менш ніж 50% і відійде від управління компаніями. План також передбачає створення депозитного рахунку, на який переведуть гроші від продажу акцій Дерипаски, і бізнесмен не зможе отримати до них доступ, поки його прізвище не буде зняте зі списку санкцій.

За даними видання, лобісти добилися деяких успіхів. Мінфін США вже кілька разів відстрочив дату винесення остаточного рішення у справі про продовження санкцій проти Дерипаски. В американському уряді зазначили, що можуть зняти з компанії Русал санкції, якщо "переконаються, що Дерипаска більше не керує нею".

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...