"Плотницький не залишить в живих нікого": "Екс-спікер" парламенту "ЛНР" демонізує ватажка "молодої республіки"

Олексій Карякін, який втік з "ЛНР", вважає, що Плотницький уявив себе царем на цій території і здійснює зачистку всіх, хто міг би скласти йому конкуренцію.

Плотницький уявив себе царем. Фото: rbc.ua.

Уже півроку колишній спікер "парламенту" самопроголошеної "ЛНР" Олексій Карякін не живе в Луганську: з окупованого міста він втік через побоювання за власне життя. Сепаратист впевнений, що його можуть вбити люди ватажка терористів Ігоря Плотницького, який вирішив остаточно монополізувати владу в захоплених містах, повідомляють Патріоти України з посиланням на російські ЗМІ.

Карякін стверджує, що втік з Луганська 28 березня і більше не повертався на батьківщину. Напередодні арешту Геннадія Ципкалова він також пропонував сепаратистові сховатися з поля зору Ігоря Плотницького і виїхати з "ЛНР".

Відзначимо, за офіційною версією, Ципкалов після провалу спроби перевороту повісився в камері. Плотницький заявив, що його колишній соратник організовував мало не проукраїнський переворот, щоб Луганськ в результаті повернувся під контроль Збройних сил України. Карякін відмітає цю версію. За словами терориста, він і Ципкалов спочатку підтримували "ЛНР" - про зраду мови бути не може.

"Плотницкий говорить речі, які не може довести. Він уявив себе царем на цій території і здійснює зачистку всіх, хто міг би скласти йому конкуренцію. Офіційна версія невірна. Ципкалов був убитий особистою охороною Плотницького. Про спробу якогось перевороту або зміщення Плотницького я не знаю ", - заявив Карякін.

За його словами, на виборах глави "республіки" Карякін і Ципкалов відкрито підтримали Плотницького, після чого втратили важливі посади.

"Зараз в Луганську чистять всіх, хто мав відношення до становлення республіки. У жалюгідному стані "Комуніст" (заступник глави народної міліції самопроголошеної "ЛНР" - ред.). Були припущення, що він також убитий, але прокуратура оприлюднила відео, на якому він живий, але очевидно, що з ним не все в порядку ", - уточнив Карякін.

Раніше повідомлялося, що Карякін в соцмережі привітав вчителів з професійним святом і спростував чутки про своє затримання.

Стосується Європи: Трамп назвав умову, за якої продовжить виділяти гроші на підтримку України

вівторок, 30 квітень 2024, 18:30

Ексочільник Білого дому і кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, що очікує від Європи збільшення розміру військової допомоги для України. Вона має відповідати сумам, які надає Америка, в іншому разі він також відмовиться від підтримки, передаю...

Кошмарити Білгород, чи Курськ тепер не завадять: Бійці ССО уразили два вопожі ЗРК "Бук" на Сумському напрямку (відео)

вівторок, 30 квітень 2024, 18:17

Українські військові уразили два російські зенітно-ракетні комплекси Бук росіян на Сумському напрямку. Про це у вівторок, 30 квітня, повідомило командування Сил спеціальних операцій ЗСУ і оприлюднило відео з місця подій . Оператори одного з підрозділ...