Почалась стадія загострення: "Гради", заборонені міномети та БМП: Російські окупанти влаштували "пекло" зразу на кількох напрямках - штаб АТО

Ворог намагається досягти перелому перш за все на небезпечному для нього горлівському напрямку

Уламки "Граду" в районі Зайцевого

Про це йдеться у повідомленні штабу прес-центру АТО, зазначають Патріоти України. Згідно з інформацією, ситуація у районі проведення бойових діій залишається важкою.

"Агресор й надалі застосовує реактивні системи залпового вогню та міномети, заборонені Мінськими домовленостями", - сказано у повідомленні.

"На Луганському напрямку російсько-терористичні війська в обідню пору з реактивних систем залпового вогню БМ-21 "Град" обстріляли наші оборонні укріплення довкола Зайцевого. Загалом окупанти випустили тут 20 реактивних снарядів", - повідомили в штабі.

Водночас, там заявили, що позиції ЗСУ у цьому районі "ворог обстрілював із мінометів різних видів та озброєння БМП".

"Також, з важких 120-х мінометів та усього спектру піхотного озброєння, загарбники вели вогонь поблизу Троїцького, Новотошківського, Новоолександрівки і Новолуганського. Зі стрілецької зброї бойовики порушували перемир’я неподалік Луганського", - повідомили в штабі.

"На Донецькому напрямку окупанти, наражаючи на небезпеку цивільне населення, випустили 7 мін 120-го калібру по населеному пункту Водяне. Наслідки обстрілу з’ясовуються. З мінометів різних видів ворог вів вогонь поблизу Павлополя, Лебединського, Пісків і Кам’янки. Крім того, з гранатометів противник турбував оборонців Авдіївки і Новотроїцького", - сказано у повідомленні.

Загалом, від опівночі, бойовики здійснили 21 обстріл позицій сил АТО, - заявили в прес-центрі.

"19 грудня російсько-окупаційні угрупування застосували реактивні системи залпового вогню по жилим кварталам населеного пункту Зайцеве. Вогонь вівся із району тимчасово окупованого противником міста Горлівка. За попередньою інформацією, обстріл вівся із житлових кварталів", - додали у штабі..

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...