Почався зворотний відлік: В США вирішили витіснити "Газпром" з Європи

Американська компанія Cheniere в лютому розпочала експорт зрідженого газу і на сьогодні вже підписані довгострокові угоди на поставку блакитного палива з британською BG Group, іспанською Gas Natural і португальською Galp Energia.

В США вирішили витіснити "Газпром" з Європи. Фото: bin.ua.

США розглядають питання про сприяння будівництву плавучих терміналів з прийому та зберігання СПГ біля берегів Хорватії (біля острова Крк) і Греції. Газ, що поставляється на ці термінали, може піти в Болгарію, Угорщину, Румунію, Молдову, Сербію і балтійські країни, а також в Україну, сказав спецпредставник американського держдепартаменту з енергетики Амос Хохштайн, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Американський СПГ «допоможе, зокрема, диверсифікувати систему постачань в Східну Європу, що добре для всіх зацікавлених сторін», сказав представник Держдепу. Він нагадав, що 27 квітня в Португалію прибула перша партія американського сланцевого газу. «Це початок важливою ери в поставках американського газу», - сказав Хохштайн.

США стали найбільшим в світі виробником природного газу за рахунок видобутку зі сланцевих порід, а в 2016 році стануть нетто-експортером "блакитного палива", відзначає Bloomberg з посиланням на дані Bank of America Merrill Lynch.

Експорт сланцевого газу в зрідженій формі США почали в лютому. Першим одержувачем за контрактом з компанією Cheniere Energy стала Бразилія. Cheniere підписала також довгострокові угоди на поставку ЗПГ з британською BG Group, іспанською Gas Natural і португальською Galp Energia.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...