"Подарунок" Путіну і не тільки: 9 травня весь "панамський архів" викладуть в вільний доступ

У базі буде доступна «базова корпоративна інформація» про компанії і фонди, зареєстровані в 21 офшорній зоні і пов'язані з особами з «більш 200 країн і територій».

В.Путін: "Просто праздник какой-то!"  Фото: lenta.ru.

Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ) 9 травня опублікує інтерактивну базу даних з інформацією з «Панамського архіву» про 200 тисяч офшорних компаній. База з'явиться за адресою offshoreleaks.icij.org о 21:00 по Москві, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Відповідно до прес-релізу ICIJ, в базі буде доступна «базова корпоративна інформація» про компанії і фонди, зареєстровані в 21 офшорній зоні і пов'язані з особами з «більш 200 країн і територій». У ряді випадків будуть опубліковані внутрішні відомості панамського реєстратора офшорів Mossack Fonseca про справжніх власників тієї чи іншої компанії.

У базі даних не буде відомостей про банківські рахунки і грошові перекази, паспортні дані, телефонні номерита листування, проте «обрана інформація буде опублікована в громадських інтересах», заявили в ICIJ.

«Панамський архів» - це кілька мільйонів документів панамської юридичної фірми Mossack Fonseca, що займається реєстрацією офшорних компаній. Документи послужили основою для розслідування, проведеного ICIJ за участю Центру з дослідження корупції та організованої злочинності (OCCRP) та інших партнерів.

3 квітня десятки видань по всьому світу, в тому числі російська «Новая газета», почали публікації матеріалів, заснованих на «Панамському архіві». Розслідування виявило наявність офшорних компаній у 12 світових лідерів і десятків відомих людей.

Зокрема, в документах йдеться, що російський віолончеліст і друг президента РФ Володимира Путіна Сергій Ролдугін до 2015 року володів офшорами з оборотом у кілька мільярдів доларів. Його компанії, судячи з опублікованих документів, здійснювали вкрай вигідні угоди з акціями, отримували гроші від російських мільярдерів і не повертали кредити.

26 квітня OCCRP повідомив, що Ролдугін отримував гроші від офшору, в який були виведені кошти, імовірно вкрадені з російського бюджету фігурантами справи Магнітського.

В РНБО відреагували на повідомлення, що 3-тя штурмова бригада ЗСУ відмовилась виконати наказ Сирського зупинити прорив фронту під Очеретиним"

четвер, 2 травень 2024, 10:00

За повідомленням Центру протидії дезінформації при РНБО України, 2 травня російська пропаганда запустила 2 фейки. Фейк: Зрадник України Прозоров заявив: "Трагедія в Одесі 2 травня 2014 року була чітко спланованою операцією, а не трагічним збігом обстав...

"Загін задоволень" Кім Чен Ина: Скільки незайманок корейці приносять у жертву своєму комуністичному божеству

четвер, 2 травень 2024, 9:34

Отакий соціалізм вибудували в КНДР. От за це було пролито кров мільйонів людей. Щороку диктатор Північної Кореї Кім Чен Ин нібито відбирає 25 незайманих дівчат для свого "загону задоволень". Про це розповіла Пак Енмі, яка втекла з КНДР. . За словами П...