"Поява Javelin у Збройних силах України може бути сигналом, адресованим не тільки Росії", - експерт

Це сигнал Вашингтона своїм союзникам по НАТО, що Україні можна продавати зброю.

Вашингтон дав сигнал своїм союзникам. Фото: Рейтерс.

Протитанкові ракетні комплекси Javelin здатні значно зміцнити позиції українських військових на Донбасі, але США на пару років запізнилися зі своїм рішучим сигналом Росії. Про це "Апострофу" заявив виконавчий директор Українського інституту майбутнього Віктор Андрусів, передають Патріоти України.

"Поставка Javelin була актуальна років зо два тому. Зараз на фронті статус-кво і ні в однієї зі сторін у форматі вже гібридної війни не було шансів його порушити. Так, ПТРК Javelin дуже сильно зміцнюють наші позиції, і тепер танки як вирішальна зброя там втратять своє значення, але сам конфлікт саме в такому форматі себе вичерпав. Він може переходити тільки в новий формат із застосуванням авіації, морських сил. Тому американське озброєння зараз просто доповнює ту ситуацію, яка сама себе вичерпала", - зазначив він.

У свою чергу, військовий експерт Михайло Самусь заявив, що поява Javelin у Збройних силах України (ЗСУ) може бути сигналом, адресованим не тільки Росії, скільки іншим, більш боязким, союзникам України. "Це сигнал Вашингтона своїм союзникам по НАТО, що Україні можна продавати зброю. До цього часу європейські країни НАТО не продавали Україні зброю, намагаючись уникнути загострення відносин з Росією. Саме в цьому найбільше значення поставок Javelin в Україні - вихід на новий рівень військово-політичних відносин з США і союзниками по НАТО", - підкреслив він.

"Це справді дуже серйозно": Папа Римський знову закликав Україну до переговорів з РФ

четвер, 25 квітень 2024, 10:45

Папа Римський Франциск знову закликав Україну до переговорів з РФ. Нова заява понтифіка прозвучала на на тлі війн в Україні та Секторі Гази. На його думку, "досягнутий мир кращий, ніж безкінечна війна". Про це пише CBS News, передають Патріоти України...

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:28

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині, передають Патріоти України. "Було вражено цивільну інфраструктуру, пошкоджено логістичне сполучення зализиці. Крім того, удар пошкодив адміністративні будинки та пошкодив авто та цивільне майно",...