Покарання буде важким: Суд визнав Надію Савченко винною у вбивстві російських журналістів

Очікується, що трійка суддів буде читати рішення два дні і оголосить вирок тільки в самому кінці.

Надія Савченко в залі суду. Фото:www.5.ua

Українська льотчиця Надія Савченко, яка незаконно утримується в Росії, визнана винною у вбивстві російських журналістів на території Луганської області, яка частково підконтрольна бойовикам. У понеділок Донецький міський суд приступив до оголошення вироку, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК.

Згідно з повідомленням, очікується, що трійка суддів буде читати рішення два дні і назве покарання тільки в кінці. Раніше прокуратура просила засудити Савченко до 23 років позбавлення волі.

У день вироку біля суду були введені підвищені заходи безпеки. Поліція оточила вулицю, де знаходиться суд. Територію патрулювали десятки поліцейських, бійці ОМОНу, "казаки" і кінологи з собаками.

Надію Савченко доставили в будівлю суду рано вранці - за дві години до початку засідання. Її привіз великий кортеж у супроводі машин з мигалками. Дуже швидко, під посиленою охороною її завели в будівлю суду.

Глядачів і журналістів пропускали всередину після подвійного огляду - поліцейські оглядали відвідувачів на вулиці, судові пристави - у фойє суду.

Підтримати Савченко в суд приїхала її сестра Віра, а також українські консули і прес-секретар президента України Святослав Цеголко.

До Вашої уваги пряма трансляція оголошення вироку Надії Савченко.

"Вони просто черв'яки на нашому тілі": Депутат "Єдиної Росії" обізвала безробітних росіян

середа, 1 травень 2024, 23:43

Депутат від партії "Единая Россия" Катерина Собканюк заявила, що безробітні росіяни є "черв'яками". Також вона запропонувала створити в Росії "трудові табори", передають Патріоти України. "Сьогодні в будівельній галузі близько 30% незаповнених місць, в...

На місці влучання спалахнула потужна пожежа: Окупанти знову вдарили по Одесі (фото, відео)

середа, 1 травень 2024, 23:18

Увечері 1 травня російські окупанти знову вдарили по Одесі. Про це повідомили місцеві Telegram-пабліки, передають Патріоти України. У мережі з'явилися фото та відео наслідків. Над містом здійнявся дим. За попередніми даними, окупанти вдарили по складу ...