Політичні ігри тривають: Міністри нового уряду посварилися через посади

У свою чергу Володимир Гройсман підкреслив, що дуже важливо швидко сформувати якісні команди в міністерствах.

Євген Нищук. Фото: slovoidilo.ua.

Міністри нового Кабміну посварилися на першому засіданні через кадрові призначення в міністерствах. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на espreso.tv.

Зокрема, віце-прем'єр В'ячеслав Кириленко повідомив, що міністр культури Євген Нищук запропонував звільнити трьох осіб. "Всі ці звільнення, на мою думку, сумнівні, але одне особливо шкідливе і неефективне - про звільнення заступника міністра з питань євроінтеграції Андрія Вітренка. Мотивів фактичних, як мінімум, я як член уряду не бачу жодних", - зазначив він.

Нищук вказав, що на це місце пропонується Світлана Фоменко, яка, за його словами, є професіоналом і колись пройшла конкурс. "Вона пройшла співбесіду з віце-прем'єром з євроінтеграції Іванною Клімпуш-Цинцадзе і може пройти цю співбесіду в уряді", - повідомив він. Клімпуш-Цинцадзе, в свою чергу, висловила повну підтримку призначенню Фоменка.

Кириленко тоді звернув увагу, що немає жодного внесення нової кандидатури, а є лише подання на звільнення Вітренко. "У людини кілька років стажу тільки в Брюсселі в Європарламенті. Підписано угоду "Креативна Європа", це частина його роботи, вперше в листопаді прибув єврокомісар з питань культури, підписані угоди з Грузією і Литвою. Якщо є бажання розбомбити повністю це міністерство культури, то звільніть хоча б трьох з чотирьох, а не чотирьох з чотирьох. Повинні бути мотиви, а не просто чиєсь бажання", -. заявив віце-прем'єр.

Він також пояснив, що зі зміною міністра його заступники не звільняться автоматично, а тільки за власним бажанням. "Якщо ми говоримо про те, що вендету потрібно один одному влаштувати, то давайте, я тоді приймаю цей виклик, і ми будемо влаштовувати вендету на кожному засіданні уряду з кожного питання. Але якщо ми, як домовлялися, хоч трохи йдемо назустріч один одному, як я вже зробив один раз, то давайте якось враховувати позиції інших членів уряду ", - закликав Кириленко.

Ніщук підкреслив, що ніякої "вендети" немає, і рішення прийнято виключно виходячи з професійних моментів. "Заради чистоти експерименту претендент Світлана Фоменко готова прийти сюди, і можна для порівняння заслухати обох. Це настільки професійна людина, що це буде відчутно відразу.", - запропонував він.

Віце-прем’єр з питань соціальної політики Павло Розенко відзначив, що давно знає Вітренко, який є високопрофесійною людиною. "Євген сказав мені, що обов'язково знайдемо йому місце в міністерстві, але, наскільки я розумію, таку розмову з ним не було проведено. Тому я змушений утриматися від підтримки цієї пропозиції.", - сказав він.

Після цього прем'єр-міністр Володимир Гройсман запропонував поки зняти це питання з розгляду. "Ми знайдемо правильне рішення і винесемо узгоджену пропозицію, щоб не створювати проблеми там, де її немає", - сказав він.

Крім того, на засіданні уряду міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак висловив здивування, чому на розгляд Кабміну не винесені запропоновані ним кадрові призначення тих кандидатів, які вже пройшли співбесіди. "Я не зовсім розумію, навіщо я протягом двох днів проводив термінові співбесіди в міністерстві, з віце-прем'єром, і сьогодні цих питань на уряді немає. Я говорю навіть не про заступників міністрів, а про керівників центральних органів виконавчої влади. Вони пройшли співбесіди, документи підготовлені, і я не зрозумів ... якщо можна, щоб міністр Кабінету міністрів або Володимир Кістіон, який проводив співбесіди, щось пояснили", - сказав він.

У свою чергу Гройсман підкреслив, що дуже важливо швидко сформувати якісні команди в міністерствах. "Ми можемо провести ще 2-3 засідання, і ці кадрові питання вирішити до 1 травня. А можемо зараз визначити ту частину, яка потрібна для оперативного управління, а далі відкрити можливість для конкурсного набору.", - запропонував він.

Прем'єр зазначив, що всіх кандидатів будуть запрошувати на засідання Кабміну і спілкуватися з ними. Потім він запропонував прийняти ті рішення, які вже були підготовлені та подані міністрами. "І ми відразу перейдемо до формування всього кадрового резерву", - додав Гройсман.

"Я це передбачав": Ілон Маск знову заговорив про поразку України після скандальної статті Politico

четвер, 18 квітень 2024, 16:53

Американський мільярдер Ілон Маск відзначився черговою скандальною заявою про російсько-українську війну. Цього разу винахідник видав, що нібито передбачає поразку України. При цьому Маск заявив, що кінець війни на користь Росії легко передбачити. Про ...

Можливий мокрий сніг: Діденко попередила про погіршення погоди в Україні і розповіла, де буде найхолодніше

четвер, 18 квітень 2024, 16:30

Дощовий циклон та атмосферні фронти почнуть зсуватися з території України у п'ятницю, 19 квітня. Втім у західних та північних областях все ще можливі опади. Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України. За прогнозами Діденк...