Політичний сигнал: У Порошенка прокоментували можливість розірвати дипломатичні відносини з Росією

У випадку розриву дипломатичних відносин Київ більше не зможе допомагати українським громадянам, які перебувають в РФ, вважають в українському МЗС.

Ілюстрація:korupciya.com

Міністерство закордонних справ України вважає, що розрив дипломатичних відносин з Росією, за який виступає ряд народних депутатів, створить багато труднощів. Про це Обозревателю розповіла парламентарій від "Блоку Петра Порошенка" Світлана Заліщук, інформують Патріоти України.

"Розрив дипломатичних відносин з Росією лежить в політичній площині. Це сигнал до того, щоб посилити дискусію в рамках "агресор-жертва". Але що нам це дасть, окрім політичного сигналу? МЗС відстоює точку зору, що на даний момент це недоцільно. І я з цим згодна", - зазначила Заліщук.

За її словами, у випадку розриву дипломатичних відносин Київ більше не зможе допомагати українським громадянам, які перебувають в РФ.

"Сотні тисяч українців працюють у Росії. Рішення будь-яких питань, пов'язаних з їх правами, ускладниться. Я говорю про людські речі: хтось загинув, хтось захворів, хтось загубився. Наше консульство допомагає людям вирішувати їх проблеми. Якщо ми розірвемо відносини і евакуюємо наших дипломатів і консулів, то це створює багато труднощів. Не впевнена, що це нам вигідно", - вважає Заліщук.

Але, на її думку, не можна виключати того, що Верховна Рада підтримає розрив дипломатичних відносин. "Складно прогнозувати. Ситуація дуже динамічна. А Мінські угоди, як ми бачимо, буксують", - підсумувала Заліщук.

Згодом народний депутат України від фракції "Блоку Петра Порошенка" Ольга Червакова спростувала поширену в ЗМІ інформацію про підписання нею проекту постанови про припинення дипломатичних відносин України з Російською Федерацією.

"За пряму та безсоромну підтримку": Захарова пригрозила Заходу "нищівним ударом відплати" у разі атаки ЗСУ на Кримський міст

п’ятниця, 3 травень 2024, 19:40

Представниця МЗС Росії Марія Захарова видала порцію погроз на адресу партнерів України у зв'язку з можливим ударом по Кримському мосту. Її заяву оприлюднив пропагандистський портал "Известия", передають Патріоти України. За версією пропагандистів, Укра...

Окупанти увійшли в одне із сіл біля Авдіївки, - ЗМІ

п’ятниця, 3 травень 2024, 19:27

Російські окупанти увійшли в село Архангельське в районі Авдіївки, інформують Патріоти України. Як пише BILD, днями російські окупанти здійснили прорив на північний захід від Авдіївки, пройшовши 3 кілометри углиб позицій ЗСУ до селища Очеретине, і відт...