Польща призупиняє допуск росіян на свою територію

Наші сусіди не завжди роблять вірні висновки із різних подій, але отруєння Сергія Скрипаля у Великобританії надихнуло їх на швидку та однозначну реакцію.

Польща вирішила про всяк випадок обмежити "візити" росіян. Ілюстрація: Еспресо ТБ.

З 27 березня 2018 року всі візові центри Польщі в Росії тимчасово припиняють свою діяльність. Про це йдеться в повідомленні візового провайдера VFS Global, який працює з польською стороною, передають Патріоти України.

Вказується, що останній день прийому документів у регіональних візових центрах був 20 березня. Останній день прийому документів у Москві - 22 березня. За відомостями провайдера, з 21 березня регіональні візові центри будуть працювати тільки на видачу готових паспортів, а з 23 березня на видачу готових паспортів буде працювати візовий центр в Москві.
Подача візових заяв з 23 березня буде можлива тільки через консульський відділ посольства Польщі в Москві і тільки за умови попередньої реєстрації, уточнюється в повідомленні. Раніше глава канцелярії уряду Польщі Міхал Дворчік заявив, що влада країни може вислати російських дипломатів з країни через справу про отруєння екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля в Великобританії.

Антиросійські санкції польська влада відкладала до оголошення офіційних результатів президентських виборів в Росії. Заступник міністра закордонних справ Польщі Конрад Шиманьський заявив: «Після випадку в Солсбері варто ще раз задуматися, чи є Росія партнером, що заслуговує на довіру». Він уточнив, що Польща через отруєння Скрипаля спробує переконати Німеччину відмовитися від будівництва газопроводу «Північний потік-2» і має намір підтримати Британію в санкціях проти Росії.

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...