Полторак розповів, скільки підрозділів Міноборони та Генштабу реформують до кінця року

Міністр оборони вважає, що не можна одночасно робити реформу скрізь, тому аж у 2019-2020 роках планується завершення реформування всіх органів військового управління, всіх підрозділів у відповідності зі стандартом, який існує.

Степан Полторак. Фото:Depo.Одеса - Depo.ua

До кінця року планується реформування 40% підрозділів Міністерства оборони та 25% - Генерального штабу. Завершення реформування Міноборони має відбутися у 2018 році. Про це в ефірі 5 каналу заявив міністр оборони України Степан Полторак, зазначають Патріоти України.

"У наших планах до кінця року завершити роботу, пов'язану із створенням нормативно-правової бази у розвитку Збройних сил, провести реформування 40% підрозділів Міністерства оборони та в районі 25% Генерального штабу", - сказав він. За словами міністра, не можна одночасно робити реформу скрізь.

"Так, по кожному року, у 2017 році ми плануємо практично на 80% завершити реформування Міноборони, і на 50% Генштабу, ми плануємо завершити реформування оперативного штабу, видів Збройних сил у відповідності з новими структурами і новими завданнями", - зазначив Полторак.

Він також додав, що в 2018 році планується завершити реформування Міністерства оборони, де буде чітко визначено цивільний контроль над Збройними силами, а міністр оборони повинен бути цивільною особою.

Далі в 2019-2020 роках, за словами міністра оборони України, планується завершення реформування всіх органів військового управління, всіх підрозділів у відповідності зі стандартом, який існує.

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...

F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...