​Попереду великі арешти: Голова СБУ вказав на зв’язок затриманого Рубана з Медведчуком

Василь Грицак на брифінгу обережно підбирав слова. Однак зробив багатообіцяючі натяки

За словами голови СБУ, Володимир Рубан активно працював з Українським вибором ще до 2014 року, зараз затриманий за звинуваченням у тероризмі помічник кума Путіна дистанціюється від цього, зазначають Патріоти України.

У Служби безпеки України є інформація про зв'язок керівника Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимира Рубана з організацією «Український вибір». Про це заявив на брифінгу глава СБУ Василь Грицак.

"У нас є матеріали, в яких йдеться про зв'язок Рубана з «Українським вибором». Він активно працював з ним ще до 2014 року. Зараз він дистанціюється від цього. Повитирали всі згадки про це в соцмережах, але у нас є багато цікавої інформації", - сказав генерал.

Відповідаючи на питання, чи причетний лідер «Українського вибору» Віктор Медведчук до того, за що затриманий Рубан, Грицак зазначив, що не буде зараз про це говорити, оскільки слідчі дії тривають.

Керівник апарату СБУ Ігор Гуськов зазначив, що в «Українському виборі» Рубан керував одним з проектів федералізації України.

Гуськов підкреслив, що ідеї федералізації України за допомогою так званих «народних республік» були вже закладені в проекті, яким займався Рубан.

У Службі безпеки України впевнені в причетності "кураторів з Москви" до підготовки терактів в Україні за участю Рубана. Рубан був затриманий 8 березня. Сьогодні Шевченківський районний суд Києва відправив його під арешт на 60 діб без права внесення застави. Військова прокуратура інкримінує Рубану перевезення і зберігання зброї, а також підготовку замаху проти президента України, голови МВС і секретаря РНБО.

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...

В Україні відкрили завод із виробництва високотехнологічних німецьких БПЛА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:45

В Україні відкрили завод німецької компанії Quantum-Systems GmbH з виробництва безпілотників. Про це напередодні повідомила пресслужба компанії. . Очікується, що на виробництві збиратимуть по 1000 дронів на рік, а також виготовлятимуть запчастини. . ...