Поранені й загиблі: Названі втрати російських військових на Донбасі, - розвідка

Терористи знову зазнали втрат.

Ілюстрація: ЖЖРозвідка заявляє про загибель сімох і поранення трьох російських військовослужбовців у зоні проведення антитерористичної операції 17 квітня. Про це повідомляє в понеділок, 18 квітня, прес-служба Головного управління розвідки Міноборони України, передають Патріоти України.

17 квітня 2016 року загинув один та отримали поранення троє військовослужбовців 11-го окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1-го АК (Донецьк) ЗС РФ, які діяли у складі диверсійно-розвідувальних груп, а внаслідок підриву боєкомплекту в районі Первомайського загинуло шестеро військовослужбовців 4-ї окремої мотострілецької бригади (Алчевськ) 2-го АК (Луганськ) ЗС РФ.

За даними розвідки, найближчим часом противник планує активізувати обстріли позицій сил АТО, зокрема із застосуванням артилерії у районах населених пунктів Авдіївка, Піски, Красногорівка, Мар’їнка. За даними ГУР, з метою посилення бойових можливостей тактичної групи, розгорнутої у районі Ясинуватої, противник провів перегрупування сил:

З переднього краю виведено основну частину підрозділів 11 окремого мотострілецького полку (Макіївка) 1-го АК (Донецьк) ЗС РФ для відновлення боєздатності (загальні втрати полку з початку березня ц.р. перевищують 100 військовослужбовців).

Передові позиції посилено підрозділами 3-ї (Горлівка), 5-ї (Макіївка) та 100-ї (Донецьк) окремих мотострілецьких бригад 1-го АК ЗС РФ. Раніше в ГУР повідомляли, що однією з реальних загроз національної безпеки України на сьогодні є нарощування Росією військ поблизу українських кордонів. Крім того, на тимчасово окуповану територію Донбасу з РФ надходить озброєння, військова техніка та паливно-мастильні матеріали.

Окупанти завдали ракетного удару по Одесі, виникли пожежі, постраждали цивільні, зокрема трирічна дитина

субота, 20 квітень 2024, 19:40

Російські окупаційні війська 20 квітня завдали чергового ракетного удару по Одесі, виникли пожежі, є постраждалі. Про це в Telegram проінформував голова ОВА Олег Кіпер, передають Патріоти України. "Ворог не припиняє терор мирного населення. Внаслідок ч...

Закон про "іноагентів" не наближає Грузію до ЄС, - ​президент Європейської Ради

субота, 20 квітень 2024, 19:05

Президент Європейської Ради Шарль Мішель розкритикував грузинський закон про "іноагентів", заявивши, що його прийняття вплине на рішення про вступ Грузії до ЄС. Про це повідомляє Euronews, передають Патріоти України. "Я хочу чітко заявити: цей законопр...