Поразка Саркозі на "праймеріз": Екс-президент Франції заявив, що йде з політики

Прихильник Путіна підтримав переможця Франсуа ФІйона і вирішив закінчити кар'єру.

Ніколя Саркозі. Фото: соцмережі

Колишній президент Франції Ніколя Саркозі після поразки у першому турі президентських "праймеріз" серед республіканців заявив про завершення карʼєри політики. Про це повідомляє Le Figaro, передають Патріоти України.

"Настав момент, коли мені потрібно більше уваги приділити власному приватному життю", – заявив Саркозі. За його словами, він не відчуває особливих переживань, оголошуючи про завершення карʼєри політика.

"Я відстоював свої цінності, свої переконання пристрасно і з повною самовіддачею. Я не зміг переконати більшість виборців. Я поважаю і розумію бажання вибрати інших кандидатів, а не мене", – відзначив колишній президент Франції, коментуючи свою поразку в "праймеріз".

Ніколя Саркозі привітав обох кандидатів від республіканців, які вийшли до другого туру президентських "праймеріз" (Франсуа ФІйон і Алан Жюппе – ред.), проте висловив однозначну підтримку переможцю, Фійону. "Франсуа Фійон, здається, краще розуміє проблеми, що стоять перед Францією. Я б проголосував за нього", – наголосив Саркозі.

Варто також додати, що незабаром після оголошення про закінчення політичної карʼєри, Саркозі звернувся до Алана Жюппе із закликом зняти свою кандидатуру і не боротися з Франсуа Фійоном у другому турі. Раніше повідомляося, що колишній премʼєр-міністр Франції Фійон сенсаційно здобуває впевнену перемогу в першому турі президентських "праймеріз" у французьких правих та центристів. Нагадаємо, Саркозі висловлювався за зняття санкцій проти РФ та закликав не пускати Україну в НАТО.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...