Посадили в калюжу: Держдеп США заявив, що партія "Самопоміч" бреше про вибори в Донбасі

Вікторія Нуланд підкреслила, що жодної конкретної дати вона насправді не називала.

Вікторія Нуланд. Фото: 24smi.org.

Помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд заявила, що заяви представників партії "Самопоміч" про те, що США нібито вимагають провести вибори на Донбасі вже в липні неправдиві. "Повідомлення про нашу зустріч з депутатами абсолютно неточні", - сказала вона на прес-конференції в Києві, передають Патріоти України з посиланням на BBC.

"Ми не називали ніяких конкретних дат, коли мають відбутися вибори ... Ми абсолютно чітко дали зрозуміти, що для виконання вимоги проведення виборів потрібно забезпечити безпеку. Це прописано в Мінських угодах", - зазначила пані Нуланд.

Напередодні депутат з фракції "Самопоміч" Вікторія Войцицька заявила, що під час зустрічі з українськими парламентарями пані Нуланд наполягала на змінах до Конституції України щодо "особливого статусу" окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО), проведенні виборів на цих територіях вже в липні і забезпеченні амністії учасникам незаконних збройних формувань.

Велика загроза: Полковник ЗСУ в запасі назвав місто, яке стане ціллю РФ в разі захоплення Часового Яру

четвер, 2 травень 2024, 15:30

Наразі одне з першочергових завдань російських окупаційних військ полягає в захопленні Часового Яру Донецької області. Після цього окупанти можуть націлитися на Торецьк, передають Патріоти України. Таку думку висловив полковник ЗСУ в запасі, військовий...

Чи може Росія завдати ракетного удару по Україні на Великдень: У Повітряних силах зробили заяву

четвер, 2 травень 2024, 15:30

У Повітряних силах не виключають можливих атак російських військ по Україні у Великодню ніч, та заявили про готовність відбиття ймовірних нападів противника, передають Патріоти України з посиланням на спікера Повітряних сил ЗСУ Іллю Євлаша в ефірі теле...