​Поштовх до розвитку неокупованого Донбасу: Верховна Рада перекроїла адміністративні кордони у зоні АТО

Терени, чиї адміістративні центри залишаються під окупацією більше не страждатимуть через адміністративну невпорядкованість. Крім того підвищено статус ряда населених пунктів.

8 вересня, Парламент вніс ряд змін щодо адміністративних меж окремих населених пунктів, а також територій районного значення в зоні АТО, інформують Патріоти України.

Зокрема, згідно з постановами парламенту, межі міста Золоте (Попаснянський район Луганської області) розширили на 228,2 гектара. Раніше ця територія перебувала у віданні Березовського сільської ради.

Територія міста Гірське цього ж району розширена на 327 гектарів. Раніше землі належали Голубівській сільраді.

Окрім того, народні депутати надали місту Миколаївка (Слов’янська міськрада Донецької області) статус районного значення. Водночас межі самого райцентру Слов’янськ розширили на 514,6 гектарів землі, які перебували у віданні Миколаївської і Слов’янської міськрад.

Також до категорії міст районного значення внесені два населених пункти Бахмутської міськради Донецької області – Соледар та Часів Яр. Водночас, територію районного центру Бахмут збільшили за рахунок земель міськрад цих міст.

Зміни торкнулися і земель Зайцівської селищної ради Горлівської міськради. Їх включили до складу Бахмутського району. Водночас, територію Зайцевого розширили за рахунок ряду вулиць Горлівки.

Ймовірно, разом із F-16: Колм України може отримати нові системи Patriot

субота, 4 травень 2024, 11:56

Близько 70 українських військовослужбовців вирушили до Німеччини, щоб пройти півторамісячний курс навчання на зенітних ракетних комплексах Patriot. Очікується, що ці системи ППО прибудуть на поле бою в Україну вже наприкінці червня. На Заході прогнозую...

Атаки на Україну посиляться? Китай будує у РФ завод із виробництва дронів

субота, 4 травень 2024, 11:49

У Краснодарі планують випускати безпілотники JT40, які здатні нести 60 кг корисного навантаження і вести спостереження за об'єктами, передають Патріоти України. Як пише видання CNews, компанія Jitian lntelligent Equipment (Китай) має намір побудувати ...