Посольство Саудівської Аравії в Ірані закидали «коктейлями Молотова» (відео)

Люди таким чином протестували проти масових страт.

Посольство Саудівської Аравії в Тегерані закидали «коктейлями Молотова» (ФОТО) (ВІДЕО)

У Тегерані під час масових акцій протесту відбувся напад на диппредставництво Саудівської Аравії. Будівлю закидали «коктейлями Молотова». Таким чином протестувальники відреагували на страту шиїтського проповідника, повідомляють Патріоти України посилаючись на Нескучные новости.

Тисячі жителів Ірану вийшли на вулиці, засуджуючи дії влади Саудівської Аравії, а саме страту 47 осіб, серед яких був відомий шиїтський проповідник шейх Німр ан-Німр. Зазначається, що люди тримали в руках плакати з зображенням шейха. Потім вони пішли у наступ, влаштувавши пожежу у посольстві Саудівської Аравії за допомогою «коктейлів Молотова».


За словами іранської влади, 40 осіб було заарештовано за підозрою в участі в нападі на посольство Саудівської Аравії.Така ж ситуація спостерігалась на північному сході країни, у місті Мушхед.

«Сотні людей влаштували погроми на вулицях. Був відчутний запах гару, горіло консульство Саудівської Аравії. Поліцейські взяли ситуацію під контроль , застосувавши сльозогінний газ. Після цього протестувальників вдалось витіснити», - зазначив місцевий телеканал.

Після збурення людей у МЗС Ірану оголосили про заборону збиратись біля будівель диппредставництв.
Так, після страти в Саудівській Аравії 47 осіб, яких визнали винними у змові і здійсненні терактів, спрямованих проти цивільних осіб і сил безпеки, ряд політичних діячів гостро висловились в сторону країни, де застосували найвищу міру покарання - смертну кару.

Іран прирівняв дії влади Саудівської Аравії до екстремістського угрупування ІДІЛ, наголосивши, що «середньовічний акт варварства» призведе до падіння монархії. Зокрема лідер Ірану аятола Алі Хаменеї заявив, владу Саудівської Аравії чекає «божественна відплата».

Варто зазначити, що Аль-Німр, чия страта викликала бурхливу реакцію людей, був центральною фігурою в акціях протестів шиїтів в 2011 році. Тоді під час так званої «арабської весни» шиїтська меншина протестувала проти утисків своїх прав.









"В Кремлі зараз траур": Росія не здатна виготовляти нові Ту-22М3, - ГУР Міноборони

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:02

Для Росії виготовлення нових бомбардувальників Ту-22М3 на сьогодні є фактично неможливим. Про це представник ГУР МО Андрій Юсов сказав у ефірі телемарафону, передають Патріоти України. За його словами, в ГУР є інформація про ситуацію з такими бортами у...

Підписав довіреність на іноземну громадянку: У СБУ заявили, що заступник голови Полтавської облради під виглядом відрядження літав купувати в Португалії нерухомість

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:53

Заступника голови Полтавської облради повідомили про підозру у зв'язку з виїздом за кордон України під час воєнного стану. Про це інформує Служба безпеки України, передають Патріоти України. За даними місцевого видання "Полтавщина", ідеться про Олега Б...