Поверніть украдене: Туреччина нагадала Росії свою позицію по Криму

Анкара засуджує і не визнає незаконну анексію Криму Росією - заява МЗС Туреччини.

Фотоілюстрація: xn--j1aidcn.org.

Анкара засуджує і не визнає незаконну анексію Криму Росією і підтримує територіальну цілісність України. Про це заявили в Міністерстві закордонних справ Туреччини з нагоди другої річниці проведення незаконного кримського "референдуму", передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

"Ми ще раз наголошуємо, що Туреччина не визнає і засуджує незаконний "референдум", проведений 16 березня 2014 року в Криму, і незаконну анексію півострова з боку Російської Федерації, що є грубим порушенням норм міжнародного права", - йдеться в заяві.

У турецькому зовнішньополітичному відомстві зазначають, що з часу анексії ситуація з правами людини на півострові постійно погіршується.

"Факти тиску і сепаратистська політика щодо різних груп населення, особливо кримських татар, а також на органи ЗМІ, знайшли відображення в об'єктивних доповідях делегацій, які міжнародне співтовариство змогло направити на півострів. Ця ситуація продовжує залишатися джерелом стурбованості. Ми знову і рішуче повторюємо заклик до припинення цієї політики тиску", - йдеться в заяві.

Україна планує "рухатися вперед": У Байдена заявили, що ЗСУ готуються до нового контрнаступу

неділя, 5 травень 2024, 11:48

Україна планує розпочати новий контрнаступ на позиції російських загарбників у 2025 році, щоб утримати Кремль від отримання додаткових переваг цього року. Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, інформує Financial Tim...

"Ми повинні": Макрон закличе Цзіньпіна натиснути на Путіна, щоб закінчити війну в Україну

неділя, 5 травень 2024, 11:30

Під час візиту китайського лідера Сі Цзіньпіна до Франції, президент Еммануель Макрон звернеться з закликом до Пекіну посилити тиск на Москву, щоб вона припинила збройну агресію проти України, передають Патріоти України. Візит китайського лідера до Фра...