Поворот Росії до Китаю проходить не так, як очікував пан Путін, - Bloomberg

Володимир Путін планує відродити Шовковий шлях через Китай, втім сусідня держава не в захваті від такої пропозиції.

Фото: uainfo.org

Під час переговорів з президентом КНР Сі Цзіньпіном в Пекіні президент Росії Володимир Путін обговорював плани щодо спільної торгівлі між двома країнами, повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт Нескучные новости.

За словами експертів, нині Росія бореться з найдовшою рецесією за останні два десятиліття. Опинившись в скрутному становищі через падіння цін на нафту і санкцій США та Європи через український конфлікт, Росія повертається на схід в спробі розширити торгівлю з Китаєм.Зміцнюючи економічні, військові та дипломатичні зв'язки з Китаєм, Путін прагне показати, що Європі не вдасться санкціями ізолювали Росію.

Нині між обома країнами ведеться робота над більш ніж 50 угодами, проте в російському уряді досі не повідомляють про подробиці цих домовленостей. У адміністрації президента заявили, що переговори по Шовковому шляху повинні привести до "нового рівня партнерства, який має на увазі створення загального економічного простору на всьому євразійському континенті".

На думку авторів публікації, поворот Путіна до Китаю призвів до появи союзу, до якого увійшли найбільші державні російські енергетичні компанії: в 2013 році "Роснефть" уклала угоду на постачання нафти на суму $ 270 млрд, а в 2014 році "Газпром" підписав контракт на постачання природного газу на $ 400 суму млрд. Однак, велика частина рамкових угод в енергетичній сфері, підписаних в останні два роки, не перетворилася на тверді контракти.

Втім, у будь-яких незгодах російська сторона звинувачує партнерів. «Китайці довго приймають рішення", - сказав Борис Титов, голова Російсько-китайського комітету миру, дружби і розвитку. "Середні китайські компанії приходять в Росію в такі галузі, як інженерна справа і сільське господарство Хоча їх підтримує уряд у Пекіні, все ж вони діють дуже обережно, тому що їх турбує бізнес-клімат", - заявив він.

За підрахунками експертів спад в торгівлі Росії з Китаєм в 2015 році скоротився на 26%, до $ 68 млрд, на тлі зниження цін на нафту і ослаблення рубля. Фінансові відносини розвиваються не так швидко, як очікувала Росія. Цього року міністерство фінансів збиралося продавати облігації на суму близько 6 млрд юанів ( 912 млн доларів), щоб розвивати зв'язки з китайським ринком, але тепер немає впевненості, що Китай завершить всі технічні приготування вчасно.

Труднощі в світовій економіці вплинули на співробітництво між країнами. Відповідно, це призвело до певного скорочення загального обсягу торгівлі, але у Росії переконують – такі проблеми є тимчасовими.

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - Фурса

четвер, 28 березень 2024, 16:50

"Мене вражає, як багато дорослих українців починають вживати дитячу лексику, реагуючи на небажання Польщі бути втягнутою у війну", - пише у своєму блозі Сергій Фурса, передають Патріоти України, і продовжує:. "Абсолютно природне небажання. Яке розум...

"Вони володіють українською мовою або суржиком": У Раді резервістів ЗСУ назвали ймовірні завдання російських ДРГ у разі появи на Київщині

четвер, 28 березень 2024, 16:39

Проникнення розвідувально-диверсійних груп ворога в столицю може вплинути на рівень застосування Росією масованих атак, це надзвичайно серйозно. Про це повідомив військовослужбовець ЗСУ, голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в етер...