''Повинні відповісти дзеркально'': Путін відзначився новими погрозами на адресу США

Президент РФ також сказав, що Європа повинна усвідомлювати, що підставить свою територію під удар у відповідь з боку Москви.
Путін вирішив погрожувати США. Фото: Кremlin.

Президент Росії Володимир Путін пригрозив Сполученим Штатам "дзеркальними заходами", якщо Вашингтон почне постачання ракет у Європу. З такими словами він виступив на підсумковій прес-конференції з прем'єр-міністром Італії Джузеппе Конте, з яким провів переговори 24 жовтня в Москві, передають Патріоти України із посиланням на російські ЗМІ.

Путін додав, що Росія зможе швидко відповісти на вихід Штатів із Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності (ДРСМД). "Відповідаю прямо на ваше запитання, чи зможемо ми відповісти: зможемо, і це буде дуже швидко й ефективно. Адже що є формальним приводом для виходу наших партнерів із договору про РСМД? Звинувачення на нашу адресу, що ми нібито його порушуємо", - сказав він.

Путін заявив, що США не висували доказів із приводу порушення Росією договору. При цьому він звинуватив Вашингтон у таких діях, тому що "було встановлено системи протиракетної оборони в Румунії". На думку Путіна, ці установки можуть бути використані для ударних ракет, якщо поміняти комп'ютерне забезпечення.

"Це робота кількох годин, ми навіть не зрозуміємо, що там сталося, не побачимо з боку. Найголовніше питання: якщо Сполучені Штати все-таки вийдуть із цього Договору, що вони робитимуть з цими ракетами. Якщо вони будуть поставлені в Європу, то, звичайно, ми повинні будемо відповісти дзеркально", - додав він.

Президент РФ також сказав, що Європа повинна усвідомлювати, що підставить свою територію під удар у відповідь з боку Москви. "Я не розумію, чи потрібно доводити Європу до такого стану високого ступеня небезпеки. Я не бачу насправді для цього жодних підстав. Проблема виникла не вчора і не три дні тому, коли президент Сполучених Штатів оголосив про це, вона виникла раніше", - сказав російський лідер.

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:18

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині: росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

Америка ставить питання рубо: Блінкен прибув до Китаю. В портфелі держсекретаря вагомі аргументи, щоб переконати Сі Цзіньпін не допомагати росіянам - ЗМІ

четвер, 25 квітень 2024, 10:14

За інформацією джерел адміністрація США під загрозою санкцій має намір дотиснути Сі Цзіньпіна щодо до умиротворення Росії. КНР дуже потерпає через фінансову кризу, без доброї волі Заходу уникнути економічного краху практично не можливо. Держсекретар СШ...