Правда чи провокація? Кучма їде до Єкатеринбурга, де Путін і Медведєв відкриватимуть "Єльцин Центр"

Екс-президент України, представник України в Контактній групі із врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма візьме участь у відкритті "Єльцин Центру" в Єкатеринбурзі разом з президентом РФ Володимиром Путіним і прем'єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим.

Леонід Кучма.

За словами джерела, Кучма прибуде до Єкатеринбурга з Києва чартерним рейсом, де сьогодні по обіді за місцевим часом відбудеться відкриття "Єльцин Центру". Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на українські ЗМІ.

"Єльцин Центр – перший президентський центр у Росії, який закладає нову традицію, що дає змогу зберегти історичну спадщину президентів нашої країни", - йдеться в запрошенні на захід. Планується, що в церемонії відкриття візьмуть участь Путін і Медведєв, однак на даний момент невідомо, чи проводитиме з ними переговори Кучма.

"Основне завдання центру – збереження, вивчення й осмислення історичної спадщини Бориса Єльцина в контексті політичних і соціальних подій 90-х років XX століття, вивчення і розвиток інституту президентства в Росії", - йдеться в повідомленні уряду. Загальна площа комплексу становить близько 88 тисяч квадратних метрів. Там розміщені музей, бібліотека, архів, освітній і дитячий центри, виставкові зали. Музей і архів налічують понад 30 тис. одиниць зберігання, більш як 130 тис. фотографій. Спеціально для музею відзнято понад 130 інтерв'ю, змонтовано 163 медіапрограми.

"Проблема у тому": Військовий експерт порадив, як врятувати Patriot і Himars від ударів РФ

четвер, 28 березень 2024, 15:56

Для того, щоб вберегти установки Patriot і Himars, треба швидко міняти їхню дислокацію після того, як поблизу фіксується ворожий дрон. Про це заявив фахівець зі зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов, більше відомий під псевд...

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...